Abu Dabi: V drugo najhitrejši Kovalainen

Potem ko je bil na prvem prostem treningu na novem dirkališču v Abu Dabiju je bil pred zadnjo dirko sezone najhitrejši zdaj že bivši svetovni prvak Lewis Hamilton (McLaren), je na drugem blestel njegov moštveni kolega Heikki Kovalainen.

Objavljeno
30. oktober 2009 12.36
P. Z.
P. Z.
Abu Dabi - Na drugem prostem treningu pred nedeljsko VN Združenih arabskih emiratov je bil najhitrejši Finec Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega, Britanec Lewis Hamilton, tretji pa je bil letošnji svetovni prvak Jenson Button (Brawn GP).

Za začetek najhitrejši Hamilton

Večina voznikov je na prvem prostem treningu prevozila več kot 20 krogov, saj so se želeli čim prej spoznati z novim dirkališčem Yas Marina. Steza je očitno zelo ustrezala Lewisu Hamiltonu, ki je krog prevozil v 1:43,939 in je Jensona Buttona (Brawn GP) premagal za desetinko sekunde. Red Bullov Sebastian Vettel je bil tretji, pred Rubensom Barrichellom (Brawn) in Nickom Heidfeldom (BMW). Šesti je bil Sebastien Buemi (Toro Rosso), sedmi Adrian Sutil (Force India) in osmi Mark Webber (Red Bull).

Ker je prvenstvo odločeno tako med dirkači kot med konstruktorji, bo glavni boj za drugo mesto med Vettlom in Barrichellom, ki ju delita le dve točki. V ospredju zanimanja so prestopi med vozniki. Williams je tako sporočil, da bo v ponedeljek sporočil imeni voznikov za sezono 2010. Nico Rosberg je že sporočil, da zapušča moštvo, Kazuki Nakadžima pa naj bi se preselil k Toyoti. Glavna kandidata za sedež pri angleškem moštvu sta Barrichello in Nico Hulkenberg iz Nemčije, prvak serije GP2.

Cesta je imela 35 stopinj, na njej pa je bilo veliko prahu, kar je povzročalo nekaj težav voznikom v začetnih zavojih. Dirka za VN Abu Dabija bo v nedeljo ob 14. uri.