Ačimovič je prišel, toda bo v Skadru tudi igral?

Moštvu se je pridružil rekonvalescent Mile Ačimovič. Ljubljančan je namreč čez noč postal resen kandidat za začetno enajsterico, potem ko se je poškodoval Goran Šukalo.

Objavljeno
21. marec 2007 08.00
Mile Ačimovič v boju
Ljubljana – Obilne snežne padavine so slovensko reprezentanco iz tradicionalne baze na Brdu za dva dneva pregnale na Obalo, kjer so nogometaši včeraj v Dekanih opravili dva treninga, danes pa naj bi še dva v Izoli. Vremenske razmere pa niso spremenile predvidenega vadbenega načrta, ki bi utegnil doživeti le manjše popravke, saj se je moštvu pridružil rekonvalescent Mile Ačimovič. Ljubljančan je namreč čez noč postal resen kandidat za začetno enajsterico, potem ko se je poškodoval Goran Šukalo.

Za dober občutek, če ne že za izboljšanje stanja duha v napadalni vrsti, je v ponedeljek zvečer poskrbel Milivoje Novakovič, ki je zabil gol za Köln na težkem gostovanju v Rostocku. Novakovičeve predstave v zadnjem obdobju so na veliko višji ravni kot ob prihodu trenerja Christopha Dauma, ki je 27-letnega Jaršana sprva posadil na rezervno klop, na zadnjih tekmah pa ga je vrnil v prvo enajsterico. V igri dolgonogega strelca je namreč videti veliko več agresivnosti in bojevitosti (Daum mu je očital prav pomanjkanje teh značilnosti), kar bi utegnilo odločiti pri Kekovem izboru udarnega dvojca napadalcev.

S svojo prisotnostjo je Mile Ačimovič močno zaostril konkurenco za položaj v zvezni vrsti, morda pa tudi v napadalni, odvisno od taktične različice, ki jo bo izbral Matjaž Kek. Zdi se, da si je naš selektor z vpoklicem Ačimoviča, ki je kot nogometaš popolno nasprotje Šukala, naprtil veliko breme. Če doslej ni zavajal javnosti, ko je govoril, da se bo v tej zasedbi igralec z največ reprezentančnimi nastopi potegoval samo za nastop z Nizozemsko. Na vsak način velja upoštevati, da v Skadru Slovenija potrebuje bojevnike, seveda tudi mojstre (predvsem takšne, ki lahko temu rodu tudi kaj prinesejo), vendar jih ta trenutek ne premore toliko, da bi lahko jeziček na tehtnici bistveno prevesili na našo stran.

Več preberite v tiskanem Delu.