Ačimovič v dunajsko Austrio

Slovenski nogometni reprezentant Milenko Ačimovič je podpisal pogodbo z avstrijskim prvoligašem Austrio Magno. V avstrijskem klubu ostal do poletja, po možnosti pa še eno leto.

Objavljeno
31. januar 2007 18.59
Veselje slovenskega reprezentanta Milenka Ačimoviča
Dunaj - Slovenski nogometni reprezentant Milenko Ačimovič je podpisal pogodbo z avstrijskim prvoligašem Austrio Magno.

Devetindvajsetletni Ačimovič, ki je za slovensko reprezentanco odigral 73 tekem in pri tem dosegel 13 golov, bo v avstrijskem klubu ostal do poletja, z možnostjo podaljšanja za še eno leto. Ačimovič je iz vrst Al Ittihada iz Savdske Arabije na Dunaj prišel brez odškodnine.

Igralec sredine igrišča je po ljubljanski Olimpiji štiri leta igral v beograjski Crveni zvezdi, kjer je v 102 nastopih dosegel 34 golov. Zatem se je preselil na Otok, iz Tottenhama pa je presedlal v Lille. V dveh letih in pol pri Francozih je v 47 tekmah nanizal 12 golov, nato pa se je preselil v Savdsko Arabijo.

Austria Magna, nekdanji klub Nastje Čeha, je na svoji spletni strani zapisala, da je Ačimovič za klub "genialna poteza". Austria je sicer po 21 krogih avstrijskega prvenstva trenutno na zadnjem, desetem mestu, ima 21 točk, kar je 23 manj od vodilnega Red Bulla iz Salzburga. V statistiki je zbrala štiri zmage, devet neodločenih izidov in osem porazov.

"Takšnega igralca smo iskali. Je pravi režiser, ima veliko izkušenj, njegovi dosežki pričajo o kakovosti. Mislim, da komaj čaka, da bo spet igral v evropskem klubu. Takšnega denarja kot v Angliji, Franciji ali Savdski Arabiji pri nas ne more zaslužiti, to drži, vendar pa glede financ težav pri podpisu ni bilo," je spletna stran citirala nekatere klubske veljake.