Agassi užival droge, padel na testu in lagal

Zmagovalec osmih teniških turnirjev za grand slam Andre Agassi je v avtobiografiji razkril, da je nekoč užival drogo metamfetamin in nato padel na testih, vseeno pa zdravnike prepričal, da je šlo za napako.

Objavljeno
28. oktober 2009 11.13
Š. Ro.
Š. Ro.
New York - Ameriški teniški igralec Andre Agassi je v svoji najnovejši avtobiografiji razkril, da je v času profesionalne kariere odgovornim lagal o uživanju droge metamfetamin (crystal methamphetamine), da bi se s tem izognil suspenzu.

 

Zmagovalec osmih turnirjev za grand slam, ki se je upokojil leta 2006, je razložil, da je drogo jemal leta 1997, ponudil pa mu jo je tedanji pomočnik Slim. Kot Agassi opisuje v knjigi, je Slim na mizici zdrobil majhno tabletko in 'snifal', poskusil pa je tudi sam. Metamfetamin je sicer močna droga, ki je po učinku podobna speedu.

 

"Nekaj časa sem obžaloval in se počutil žalostnega. Naslednji hip me je prevzela evforija, ki je pregnala vse negativne občutke v moji glavi. Še nikoli se nisem počutil tako živega, nikoli nisem čutil toliko energije," je svoje občutke po zaužitju droge opisal 39-letni Agassi.

 

V biografiji je nato zapisal še, da je prejel klic zdravnika svetovne teniške zveze, ta pa ga je obvestil o rezultatih testa. Vendar pa se je šampion na rezultate testa pritožil in prepričal ATP, da je šlo za nenamerno napako. "Pismo, ki sem ga naslovil na ATP, je bilo polno laži, z drobci resnice. Napisal sem, da je Slim, ki sem ga takrat odpustil, poznan drogeraš in zato veloikokrat v napitke zmeša meth, kar pa je bilo povsem res," je razkril in nato prešel k glavni laži v pismu. "Napisal sem še, da sem pred kratkim po nesreči popil enega od Slimovih napitkov, pri tem pa se nisem zavedal, da je vseboval prepovedana sredstva. Zato sem prosil za razumevanje in prizanesljivost."

 

"Moje ime, moja kariera, zdaj vse visi na nitki. Vse, kar sem dosegel, za kar sem se trudil, bo morda kmalu povsem izničeno," je zapisal. "Sram me je, seveda. A obljubim, da je to vse, o čemer sem lagal."