Ahilova tetiva na Finskem ne bo ovira

Pred slalomskim nastopom v Leviju slovenske smučarke pestijo poškodbe. Tina Maze ima težave z ahilovo tetivo, medtem ko bo Maruša Ferk nastopila z opornico za zapestje.

Objavljeno
12. november 2009 08.44
Vito Divac
Vito Divac
Ljubljana - Tina Maze ima pred prvim slalomskim nastopom v Leviju težave z ahilovo tetivo. Vnetje je sicer še na začetku, kot je povedal trener Andrea Massi, pa težave rešujejo z aparaturo »tecar«, pomaga ji tudi hrvaški maser, ker slovenskega na Finskem ni. Šef ženske reprezentance Dejan Poljanšek je razložil, da maserja na uvodni slalomski tekmi niso načrtovali, prisoten pa bo na treningu v ZDA in na večini tekem svetovnega pokala.

 

Ker bo Mazejeva nastopila takoj po trideseterici najboljših, upa na finale. Trenerji pravijo: »Pustimo se presenetiti ...« Mazejeva je v svetovnem pokalu v slalomu nastopila že 44-krat, točke je osvojila le sedemkrat, nazadnje pred dvema letoma v Kranjski Gori.

 

Maruša Ferk ima precej krajši slalomski staž v svetovnem pokalu, a je bila precej uspešnejša. V zadnjih dveh sezonah je osemkrat osvojila točke, rezultat kariere pa dosegla 30. januarja letos v Garmisch-Partenkirchnu s tretjim mestom. Zmagovalnih stopničk v Leviju ne gre pričakovati, ker še ni v vrhunski formi. Glede na lanski nastop (zasedla je šele 49. mesto) in težave, s katerimi se je soočila v zadnjem mesecu dni, so cilj visoke točke. Po poškodbi pred veleslalomom v Söldnu je teden dni počivala, po dobrem treningu v Avstriji pa je še zbolela. Trener Klemen Bergant, ki spremlja Ferkovo na Finskem, verjame, da je dovolj motivirana za popoln napad, brez katerega finala bržkone ne bo videla, čeprav ima v danih razmerah oziroma ledeni progi sorazmerno ugodno štartno mesto - 22. »Počutim se precej bolje, kot sem se še pred nekaj dnevi. Upam na dobre točke. Teren sem lani spoznala. Ogledala sem si tudi moje smučanje. Zdaj vem, kako se lotiti tekme. Težava je le v tem, da ima večina tekmic za seboj že tekmo v Söldnu, jaz pa šele začenjam,« je povedala Ferkova, ki bo nastopila z opornico za zapestje.

 

Več v tiskani izdaji Dela.