Alba najboljša v mednarodni ligi

Hokejisti madžarske ekipe Alba Volan so zmagovalci letošnje mednarodne lige. V Zalogu so premagali Banque Royale Slavijo s 3:2 in s skupnim izidom 3:0 v zmagah osvojili naslov prvaka.

Objavljeno
31. januar 2007 22.47
Ljubljana - Hokejisti madžarske Albe Volan so v tretji finalni tekmi mednarodne lige v Zalogu premagali Banque Royale Slavijo s 3:2 (0:0, 0:0, 3:2) in s skupnim izidom 3:0 v zmagah osvojili naslov prvakov.

Ledena dvorana, gledalcev 400, sodniki: Trilar, Korošec, Rakovič (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Ocskay (Palkovics, 41.), 1:1 Kontrec (Avgustinčič, 43.), 1:2 Palkovics (Ocskay, Kovacs, 50.), 1:3 Stastny (Ennaffati, 51.), 2:3 Emeršič (57.).
Kazenske minute: BR Slavija 16, Alba Volan 26.

Domači so zanje odločilno tekmo, če bi izgubili, bi naslov z gladkih 3:0 v zmagah osvojila Alba, začeli napeto in nezbrano. Čeprav so imeli že v tretji minuti dva igralca več ma ledu, je ta prednost ostala neizkoriščena. Sicer tudi Alba ni blestela, a je bila nevarnejša. Strela Attile Rajza in Roberta Rehaka je vratar Ulčar ubranil, za domače pa je bil še najnevarnejši Jaka Avgustinčič po protinapadu v 12. minuti, toda vratar Krisztian Budai je bil na mestu.

Založani so v drugem delu nadaljevali bolje. Prodor Dejana Kontreca v 21. minuti je Budai uspešno ustavil, prav tako strela Aleša Burnika in Januša Pavliča. Alba je bila nevarna ob številčni prednosti. Domačim v tem elementu ni šlo, niti ko so imeli na ledu dva igralca več, niti ob igri 4-3. Kontrec, ki se je vrnil v ekipo po petih tekmah premora, je v kombinacijah z Avgustinčičem in Urošem Peruzzijem imel še dva nevarna poskusa, a je bil Budai vselej zbran. Najlepšo priložnost je imel minuto pred koncem Jure Stopar, toda pred vrati so ga Madžari nepravilno ustavili, še preden je nevarno streljal.

Že v 54. sekundi zadnje tretjine so gostje povedli, ko je Gabor Ocskay zadel tik po tem, ko so bili na ledu spet v polni postavi. Za domače je odgovoril Kontrec z uspešnim prodorom dve minuti kasneje. Toda vse upe domačih so Madžari razbili v pičlih 40 sekundah v 50. in 51. minuti. Najprej je zadel Palkovics po podaji Ocskaya izza vrat, nato pa je, po le petih sekundah številčne premoči, dobro meril še Michal Stastny. Založani so imeli pred koncem tudi dve minuti dva igralca več na ledu, a niso zadeli, ob izenačenih močeh pa je bil tri minute pred koncem vendarle uspešen Emeršič. V zadnji minuti so poskušali še brez vratarja ob razmerju moči 6-4, a izenačenja ni bilo in ostalo je pri tesni zmagi Albe in skupnem uspehu Madžarov.

Izidi finalnih tekem mednarodne hokejske lige

Izidi:

- sobota, 27. januar:
Alba Volan - Banque Royale Slavija 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

- nedelja, 28. januar:
Alba Volan - Banque Royale Slavija 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

- sreda, 31. januar:
19.00 Banque Royale Slavija - Alba Volan 2:3 (0:0, 0:0, 2:3)