Alfa nadigrala železarje

Hokejisti jeseniškega Acronija so v 5. krogu drugega dela državnega prvenstva izgubili z Alfo z 1:3. Gostje se tokrat za zmago lahko zahvalijo tudi domačim.

Objavljeno
22. februar 2007 21.42
Acroni Jesenice - Innsbruck 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
Jesenice - Hokejisti jeseniškega Acronija so v 5. krogu drugega dela državnega prvenstva izgubili z Alfo z 1:3 (0:0, 1:2, 0:1).

Po dveh odlično obiskanih tekmah v jeseniški dvorani Podmežakla so bili mladi domači hokejisti deležni majhne podpore, naleteli pa so na zelo čvrsto ekipo iz Vevč, ki iz tekme v tekmo igra boljše. To so dokazali že v minulem krogu proti Slaviji, tokrat pa so storili še korak naprej in ugnali vrsto Romana Pristova, ki so ji v tej sezoni povzročili že precej preglavic.

Gostje se tokrat za zmago lahko zahvalijo tudi domačim, ki so bili predvsem v prvi tretjini zelo mlačni, čeprav so imeli kar dvakrat prednost dveh igralcev na ledeni ploskvi. Alfa je igrala zelo racionalno in premeteno, kar pa niti ne preseneča, saj ima v svojih vrstah kopico izkušenih igralcev, ki so znali umiriti sicer aktivnejše, a sila neučinkovite rdeče, v vratih pa je bil zelo zanesljiv Gregor Šolar.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 200, sodniki Tičar, Kamšek (oba Jesenice) in Škofic (Brezje).
* Strelci: 0:1 Zajc (Hafner, Ladiha, 24.), 1:1 Remar (34.), 1:2 Haler (Žerdin, 35.), 1:3 Žerdin (Haler, Zajc, 55.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 14 + 10, Alfa 18.