Ali Kopitar popušča?

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bili v noči s srede na četrtek odigrane tri tekme. Drugič v novem letu je na led pridrsal tudi Anže Kopitar, ki pa se še tretjič zapored ni vpisal med strelce ali podajalce.

Objavljeno
04. januar 2007 10.00
Anže Kopitar
New York - V severnoameriški hokejski ligi (NHL) so bili v noči s srede na četrtek odigrane tri tekme. Drugič v novem letu je na led pridrsal tudi Anže Kopitar, ki pa se še tretjič zapored ni vpisal med strelce ali podajalce. Čeprav je v letu 2007 še brez točke, pa je Hrušičan lahko zadovoljen vsaj zaradi prve letošnje zmage njegovih Kraljev iz Los Angelesa. Na domačem ledu so s 3:0 ugnali Columbus. V preostalih dveh tekmah sta zmagi prav tako zabeležili domači ekipi, Ottawa je s 6:3 premagala Buffalo, Vancouver pa po kazenskih strelih z 2:1 Dallas.

Kraljem igra Columbusa očitno ustreza, saj so že šesto medsebojno tekmo ostali neporaženi. V tekmo so vstopili samozavestno in v prvi tretjini goste nadigrali. Njihovo vodstvo bi lahko bilo tudi večje kot 1:0 (Michael Cammalleri), a so zapravili kar nekaj priložnosti. Ker so bili neučinkoviti, so morali trepetati do zadnje tretjine, ko sta zmago potrdila Sean Avery in Slovak Lubomir Višnovsky.

V Ottawi je blestel Dany Heatley. Dosegel je tri gole in podajo, s tem izenačil svoj osebni rekord v številu točk na tekmi, hkrati pa dosegel tudi klubski rekord v številu točk v eni tretjini. "Hat-trick", svoj šesti v karieri, in podajo je namreč prispeval v drugi tretjini. Ta del je bil tudi odločilen, saj se je prva tretjina končala brez zadetkov, štirih golov zaostanka pa gostje v zadnjem delu niso mogli več nadoknaditi.

Najbolj izenačena je bila tekma med Vancouvrom in Dallasom, zmagovalca so odločili kazenski streli. Odločilni gol je v šesti seriji strelov dosegel Ryan Kessler. V rednem delu sta oba zadetka dosegla Šveda, Vancouver je v vodstvo popeljal Mattias Ohlund, izenačil pa je Loui Eriksson.

Izidi:

Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets     3:0
(Anže Kopitar 20:57 minute, 4 streli, brez točke)
Vancouver Canucks - Dallas Stars              2:1 (podaljšek)
Ottawa Senators - Buffalo Sabres              6:3