Alonso podpisal triletno pogodbo s Ferrarijem

Španski dirkač Fernando Alonso je podpisal triletno pogodbo s Ferrarijem in bo v ferrarijev dirkalnik sedel v prihodnji sezoni. Finančne podrobnosti pogodbe niso znane.

Objavljeno
30. september 2009 18.52
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Hockenheim/Maranello - Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak v formuli 1, bo v ferrarijev dirkalnik sedel v prihodnji sezoni, moštvo pa zapušča Finec Kimi Raikkonen.

V izjavi za javnost ni zapisanih finančnih podrobnosti, nekateri dobro obveščeni viri pa so že pred časom zapisali, da bo Španec pri Ferrariju na leto zaslužil 25 milijonov evrov na sezono.

V prihodnji sezoni bo drugi dirkač Ferrarija Brazilec Felipe Massa, ki se je na letošnji dirki za VN Madžarske v Budimpešti huje poškodoval, status rezervnega dirkača pa bo imel Italijan Giancarlo Fisichella.

"Ponosni smo, da smo v naše vrste zvabili dirkača, ki je v minulih letih dokazal neverjetno nadarjenost in osvojil dva naslova svetovnega prvaka," je dejal šef Ferrarija Stefano Domenicali.

V Hockenheimu dirke formule 1 do leta 2018

Dirkališče v Hockenheimu bo preizkušnje za veliko nagrado Nemčije v formuli 1 gostilo najmanj do leta 2018. To je rezultat uspešnih večmesečnih pogajanj in pogodbe, ki so jo podpisali družba za upravljanje dirkališča v Hockenheimu, župan mestnega sveta Hockenheim in Združenje Formule 1 (FOA), ki je v lasti Bernieja Ecclestona.

Omeniti velja, da dirke za VN Nemčije vsako drugo leto - razlog je finančne narave - izmenično gostita Hockenheim in Nürburgring. V prihodnji sezoni bo dirka v Hockenheimu.