Alonso prepričan v svojo ekipo

Moštva formule 1 nadaljujejo s predstavitvami dirkalnikov za novo sezono. Danes ga je predstavil nemški BMW, v Jerezu pa so preizkušali novega Renaulta R27.

Objavljeno
16. januar 2007 14.35
Fernando Alonso
Ljubljana - Moštva formule 1 nadaljujejo s predstavitvami dirkalnikov za novo sezono. Danes ga bo predstavil nemški BMW, svoje novo orožje pa so dopoldan preizkusili tudi svetovni prvaki. Novega renaulta R27 je na stezi v Jerezu na prvo testno vožnjo popeljal Italijan Giancarlo Fisichella. Dirkalnik je nadgradnja lanskega, zelo opazne pa so tudi nove barve, saj sta modra in rumena precej temnejši. Sicer pa bodo Francozi novo ekipo uradno predstavili naslednji teden na Nizozemskem.

Premiero sta imela včeraj dirkača McLaren Mercedesa, svetovni prvak Fernando Alonso in novinec v formuli 1 Lewis Hamilton. Dirkalnik z oznako MP4-22 so predstavili v Valenciji, kjer sta dirkača na ulici pred 10.000 glavo množico odpeljala tudi prve kroge. Španec je na predstavitvi napovedal, da je angleško - nemška ekipa zagotovo glavni favorit za zmage v prihajajoči sezoni.

Optimistično gre v novo sezono tudi nemška ekipa BMW, lansko presenečenje, kar se tiče rezultatov, saj so osvojili 36 točk in končali na petem mestu v konstruktorskem seštevku. Dirkalnik ima oznako F1.07, dirkača pa ostajata Nemec Nick Heidfeld in Poljak Robert Kubica.