Alonso prvič za volanom McLarna

Svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso je v petek prvič sedel za volan dirkalnika, s katerim bo nastopal v naslednji sezoni. Španec je po končani letošnji sezoni iz Renaulta prestopil k McLarnu.

Objavljeno
15. december 2006 19.32
Fernando Alonso
Jerez - Svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso je v petek prvič sedel za volan dirkalnika, s katerim bo nastopal v naslednji sezoni. Španec je po končani letošnji sezoni iz Renaulta prestopil k McLarnu, na testiranjih v Jerezu pa je bil zaradi marketinških zahtev - Alonso in McLaren imata do konca leta pogodbe z različnimi sponzorji - dirkalnik McLaren MP4-21 obarvan le v srebrno, črno in rdečo barvo, brez reklamnih napisov, dvakratni svetovni prvak pa je nosil nevtralen bel kombinezon in belo čelado.

Čeprav se mu bo pogodba pri Renaultu uradno iztekla šele 31. decembra, pa je Alonso za en dan testiranj in predvsem spoznavanja dirkalnika nove ekipe dobil dovoljenje nekdanjega šefa Flavia Briatoreja.

"Fernando me je prosil, če se lahko za en dan udeleži testiranj. Skupaj sva preživela odlični leti in sva zelo dobro sodelovala, zato nisem imel razloga, da bi nasprotoval takšni želji," je pojasnil Briatore.