Alonsu kar 25 milijonov na sezono

Španski voznik v formuli 1 Fernando Alonso naj bi na sezono pri Ferrariju prejemal po 25 milijonov evrov. Z moštvom iz Maranella naj bi v teh dneh podpisal petletno pogodbo.

Objavljeno
29. september 2009 16.14
Špancani prepričala Briatorejeva ponudba
P. Z./STA
P. Z./STA
Madrid - Nekdanji dvakratni svetovni prvak v formuli 1, Španec Fernando Alonso, bo po poročanju španske radijske postaje Cadena Ser v četrtek podpisal petletno pogodbo s Ferrarijem. Alonso, ki ima pogodbo z Renaultom do konca leta 2010, a ga lahko zapusti že po tej sezoni, bo pri Ferrariju letno zaslužil po 25 milijonov evrov.

 

 

Če bo zadovoljstvo obojestransko, bosta Ferrari in Alonso sodelovanje podaljšala še za eno leto. Španec, ki naj bi pri Ferrariju zamenjal Finca Kimija Räikkönena, je naslova prvaka osvojil v letih 2005 in 2006 z Renaultom. Zatem se je podal k McLarnu, kjer pa ni požel uspeha. Zato se je lani vrnil k francoskemu konstruktorju.

 

Alonsa naj bi po poročanju spletne strani autosport.com pri Renaultu nadomestil Poljak Robert Kubica. Räikkönenu, ki ima pogodbo s Ferrarijem še za naslednjo sezono, pa naj bi visoko odškodnino plačala španska Banka Santander, sponzor Ferrarija in Alonsa, ki stoji za dogovorom na relaciji Ferrari - Alonso.