America proti Barceloni

Mehiški klub America je v drugem četrtfinalnem dvoboju na klubskem svetovnem prvenstvu v Tokiu premagal južnokorejsko ekipo Jeonbuk Motors in se uvrstil v polfinale tega tekmovanja.

Objavljeno
11. december 2006 15.00
Tokio - Mehiški klub America je v drugem četrtfinalnem dvoboju na klubskem svetovnem prvenstvu v Tokiu premagal južnokorejsko ekipo Jeonbuk Motors z 1:0 (0:0) in se uvrstil v polfinale tega tekmovanja. Edini gol na tekmi je za prvake severno- in srednjeameriškega območja po podaji Salvadorja Cabanasa dosegel branilec Ricardo Rojas v 79. minuti. Tekmo, v kateri so bili v prvem polčasu boljši Mehičani, v drugem pa azijski prvaki, si je ogledalo 34.197 gledalcev.

America se bo v četrtkovem polfinalu v Jokohami pomerila s prvim favoritom turnirja, evropskim prvakom Barcelono, v sredinem polfinalnem obračunu pa bosta v Tokiu moči merila južnoameriški prvak Internacional Porto Alegre in afriški Al Ahly, ki je v nedeljskem četrtfinalu z 2:0 odpravil oceanijskega prvaka Auckland City.

Novozelandci in Južnokorejci bodo v petek v japonski prestolnici odigrali tekmo za končno peto mesto. Finale bo v nedeljo. Lani je lovoriko, za katero se vsako leto borijo prvaki šestih konfederacij, osvojil brazilski Sao Paulo, ki je bil v finalu z 1:0 boljši od angleškega Liverpoola.