Anže Kopitar junak večera

Slovenski hokejist Anže Kopitar se je v severnoameriški ligi NHL v dresu Los Angeles Kings vnovič izkazal.  Pri izvajanju kazenskih strelov je samozavestno premagal vratarja gostov Mikaela Tellqvista.

Objavljeno
27. december 2006 11.40
Anže Kopitar
Los Angeles - Slovenski hokejist Anže Kopitar se je v severnoameriški ligi NHL v dresu Los Angeles Kings vnovič izkazal. Pri domači zmagi nad gosti iz Phoenixa je najprej prispeval podajo za izenačenje, nato pa je pri izvajanju kazenskih strelov samozavestno premagal vratarja gostov Mikaela Tellqvista, L. A. Kings pa so se s 4:3 veselili nove zmage. Tudi v preostalih tekmah so se zmag v večini veselile domače ekipe, le v Calgaryju je s 3:1 slavil Vancouver, v San Joseju pa so Anaheim Ducks vknjižili novo zmago, tokrat s 4:3.

Chicago Blackhawks so bili z 2:1 boljši od Dallas Stars, Buffalo je zlahka s 6:3 premagal Washington, hokejisti Carolina Hurricanes pa so bili s 4:2 boljši od gostov s Floride. Columbus Blue Jackets so po podaljšku s 5:4 ugnali Boston Bruins, pri izvajanju kazenskih strelov med Nashvillom in St. Louisom pa so bili uspešnejši domači s 3:2. Atlanta Trashers so z 2:1 premagali Tampo, Toronto Maple Leafs s 4:3 Minnesoto, v mestnem derbiju pa so N.Y. Islanders z 2:0 odpravili N.Y. Rangers. Novo zmago so zabeležili tudi New Jersey Devils, ki so s 3:0 odpravili Pittsburgh.

Mladi slovenski hokejist Kopitar se je v ligi NHL vnovič izkazal; potem ko je 38 sekund pred koncem svoje moštvo z izjemno podajo, ki jo je v gol preusmeril Sean Avery, rešil Kralje pred porazom in jim priigral podaljšek, je bil natančen tudi pri izvajanju kazenskih strelov - za novo zmago (s 4:3 proti Phoenixu) sta bila dovolj njegov gol in zadetek Dustina Browna. Derek Armstrong je k zmagi prispeval gol in podajo, z igralcem več pa je za domače zadel tudi Rob Blake in L. A. Kings so pred navdušenimi domačimi navijači le prekinili niz štirih zaporednih porazov.

Domači vratar Barry Brust, ki je v NHL debitiral šele 30. novembra, je ustavil 28 strelov v rednem delu in vse tri kazenske. Trener Marc Crawford je bil z njim zadovoljen, potem ko je Dan Cloutier v prejšnjih treh tekmah "požrl" 15 golov. "Bil je čudovit večer, gledalci so bili izjemni in k sreči smo jim dali nekaj razlogov za zadovoljstvo, saj se zavedamo, da nas je zadnje čase glede na prikazano težko imeti rad," je dejal Crawford.