Anže Kopitar zabil prvi hat-trick

Anže Kopitar postaja vse bolj prepoznavno ime v NHL. Tokrat je ob zmagi Kraljev iz Los Angelesa proti Dallasu zabil tri gole in se z Aleksandrom Ovečkinom izenačil na vrhu najučinkovitejših hokejistov lige.

Objavljeno
23. oktober 2009 10.47
An.B./STA
An.B./STA
Los Angeles - Slovenski hokejist Anže Kopitar je v polnem sijaju zablestel na ledenih ploskvah severnoameriške lige NHL. Napadalec moštva Los Angeles Kings je v obračunu proti Dallasu prvič odkar nastopa v najmočnejši hokejski ligi na svetu na eni tekmi dosegel tri gole, njegovo moštvo pa je v podaljšku zmagalo s 5:4.

Strelec zmagovitega moštva za kalifornijsko moštvo je bil v prvi minuti podaljška Slovak Michal Handžus, Kopitar pa je svoje gole dosegel v 4., 28. in 30. minuti. "Kopiscore" se je na lestvici najboljših hokejistov lige NHL izenačil z Rusom Aleksandorom Ovečkinom. Oba sta zbrala po 16 točk, a je Kopitar odigral tekmo več od Rusa.

"Počutim se odlično," je takoj po dvoboju dejal Kopitar, nato pa dodal: "Malo je manjkalo, da bi mi dobro počutje in zadovoljstvo pokvarili hokejisti Dallasa, a v tem trenutku je najbolj pomembno, da smo osvojili dve točki. Na današnjo nekoliko slabšo predstavo v zadnji tretjini moramo čim hitreje pozabiti in se osredotočiti na naslednje tekme."

"Tako se igra hokej. Potrebno je veliko poguma za take poteze. Izjemno je, da tako mlad igralec igra na tak način in se izkaže s takimi predstavami," je Kopitarja pohvalil trener Terry Murray.

Izidi:


Los Angeles Kings - Dallas Stars 5:4 - podaljšek
(Anže Kopitar: 3 goli v 22:09 minute)
New Jersey Devils - New York Rangers 4:2
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 6:4
Atlanta Thrashers - Washington Capitals 4:5
Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings 3:2 - podaljšek
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 5:2
Ottawa Senators - Nashville Predators 5:6 - podaljšek
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 4:3 - kazenski streli
Montreal Canadiens - New York Islanders 5:1