Arenas do klubskega rekorda

V Los Angelesu je Gilbert Arenas postavil nov klubski rekord in zbral neverjetnih 60 točk, od tega jih je 16 dosegel v podaljšku, in popeljal gostujoče Washington Wizards do zmage s 147:141.

Objavljeno
18. december 2006 12.00
Gilbert Arenas
Los Angeles - V noči na ponedeljek je bilo v severnoameriški košarkarski ligi NBA na sporedu pet obračunov. Toronto Raptors so v domači dvorani s 120:115 premagali Golden State, slovenski košarkar Radoslav Nesterovič pa je v 21 minutah k zmagi prispeval 13 točk, šest skokov in dve blokadi, medtem ko Uroš Slokar za Toronto ni zaigral. Na parket je sinoči stopil še en Slovenec; Saša Vujačič je v dresu Los Angeles Lakers s 141:147 po podaljšku izgubil proti Washingtonu, v 14 minutah pa je zbral šest točk in tri skoke. Indiana Pacers je s 94:104 doma klonila proti Utah Jazz, tudi L.A. Clippers so klonili v domači dvorani; s 108:103 so jih premagali Houston Rockets. Detroit Pistons pa so bili s 97:93 boljši od Seattle Supersonics.

V Los Angelesu je Gilbert Arenas postavil nov klubski rekord in zbral neverjetnih 60 točk, od tega jih je 16 dosegel v podaljšku, in popeljal gostujoče Washington Wizards do zmage s 147:141. Arenas je povsem zasenčil domačega zvezdnika Kobeja Bryanta in v njegovem slogu prišel do rekordnega dosežka. Bryant je večer pred tem sicer zbral 53 točk, tokrat pa jih je zmogel "zgolj" 45, za nameček pa je v podaljšku zbral le štiri. Antawn Jamison je k zmagi moštva iz prestolnice dodal 25 točk in 13 skokov, Caron Butler pa 27 točk. Vladimir Radmanovič, ki je tekmo začel v prvi peterki domače ekipe namesto poškodovanega Lamarja Odoma, je zbral 27 točk, Luke Walton pa je 15 točkam dodal 11 podaj.

"Slej ali prej se je moralo zgoditi tudi to. Velikokrat, ko sem v prvih treh četrtinah zbral skupaj 46 točk, v zadnji nato nisem dobil priložnosti, saj smo ponavadi krepko vodili. Danes pa sem le dočakal tudi ta večer," se je veseli Arenas, zvezdnik domačih Bryant pa je na vprašanje novinarjev, kako je lahko branilec dosegel tako veliko točk, nejevoljno odgovoril: "Najprej razčistimo eno stvar: Arenas je vrgel na koš kar 27 prostih metov, mi kot ekipa pa skupaj 30. Najprej razmišljajte malo o tem." Trener Jezernikov legendarni Phil Jackson pa je bil nad Arenasom navdušen: "Igral je spektakularno! Zadeval je z vseh položajev in kljub temu imel dovolj energije, da je tekmo končal v izjemnem slogu."

Že pred tem je Staples Center v Los Angelesu gostil tekmo med L.A. Clippers in Houston Rockets. Zmage so se na krilih Yao Minga veselili gosti. Ming je zbral 32 točk in deset skokov, Rafer Alston pa je zmagi dodal 24 točk in osem podaj. Raketam je uspelo prekiniti niz treh zaporednih porazov brez prvega zvezdnika Tracyja McGradyja, ki je zaradi poškodbe hrbta izpustil že štiri tekme. Prvi strelec gostiteljev je bil Shaun Livingston z 21 točkami.