Aršavin in Guerrero poškodovana v reprezentančnem dresu

Kvalifikacijske tekme za SP so zaradi poškodb povzročile nekaj nejevolje v klubih nogometašev. Zaradi poškodbe dimelj bo na treh tekmah manjkal Andrej Aršavin, dolgo okrevanje pa zaradi strganih kolenskih vezi čaka Paola Guerrera.

Objavljeno
10. september 2009 22.20
Š. Ro.
Š. Ro.
London - Arsenalov napadalec Andrej Aršavin so zaradi poškodbe moral izpustiti nekaj tekem angleškega nogometnega prvenstva. Staknil je namreč poškodbo dimelj.

 

Ruski reprezentant se je sicer poškodoval že na tekmi premier lige, ko so »topničarji« izgubili proti Manchester Unitedu. Vseeno ga je selektor ruske izbrane vrste Guus Hiddink vpoklical za kvalifikacijsko tekmo za SP proti Walesu, kjer je igral vseh 90 minut.

 

To je precej ujezilo Arsenalovega trenerja Arsena Wengerja. »Aršavin ni bil v stanju, v katerem bi lahko igral celo tekmo. Proti Manchester Unitedu je zaradi poškodbe počival polovico tekme,« je dejal prvi mož Arsenala.

 

Aršavin bo tako najverjetneje manjkal na dveh tekmah angleškega prvenstva, proti Manchester Cityju in Wiganu, zamudil pa bo tudi dvoboj lige prvakov, kjer Arsenal čaka Standard Liege.

 

Težave s poškodbami pa ima tudi nemški prvoligaš HSV iz Hamburga. Na tekmi južnoameriških kvalifikacij za SP se je poškodoval perujski nogometaš Paolo Guerrero in strgal vezi v levem kolenu.

 

Čeprav bo Guerrero natančnejši zdravniški pregled opravil po prihodu v Nemčijo, je že jasno, da bo zamudil velik del bundeslige.