Arsenal ob oba najboljša napadalca

Angleški nogometni prvoligaš Arsenal do konca sezone ne bo mogel računati na nobenega izmed svojih najboljših napadalcev, med katerimi sta Robin van Persie in Thierry Henry.

Objavljeno
30. marec 2007 21.30
Za Henryja je sicer sezona že končana
London - Angleški nogometni prvoligaš Arsenal do konca sezone ne bo mogel računati na nobenega izmed svojih najboljših napadalcev. Robin van Persie je namreč zaradi poškodbe stopala bržkone že končal sezono, je danes dejal trener "topničarjev" Arsene Wenger. Sezona pa se je v začetku marca predčasno končala tudi za Thierryja Henryja. Francoski napadalec si je namreč poškodoval mišice trebuha in dimelj in bo moral počivati vsaj tri mesece.

Triindvajsetletni Nizozemec, ki si je že januarja zlomil kost v stopalu, bi moral sicer aprila slaviti svojo vrnitev na igrišča, a Wenger je prepričan, da je takšna napoved preveč optimistična. "Konec aprila se glede na trenutno stanje zdi preveč optimističen. Najverjetneje je za Robina sezona že končana," je dejal Wenger za klubsko spletno stran in dodal: "Govoril sem s klubskimi zdravniki in specialisti in dejali so mi, da je pri takšni poškodbi prehitra vrnitev lahko usodna za nadaljevanje kariere. Četudi bo Robin nared tekmo ali dve pred koncem sezone, ga nikakor ne bom poslal v igro, saj ne želim tvegati."