Astano prevzel Francoz Yvon Sanquer

Novi vodja kolesarske ekipe Astana je postal Francoz Yvon Sanquer, ki je med med leti 1999 in 2001 vodil Festino. S tem je Astana izpolnila zahteve Mednarodne kolesarske zveze in bo prejela tekmovalno licenco.

Objavljeno
15. oktober 2009 20.51
Mošstvo Astana
Da. O./STA
Da. O./STA
Astana - Novi šef kolesarske ekipe Astana iz Kazahstana, kjer kolesari tudi dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Španec Alberto Contador, je Francoz Yvon Sanquer. Slednji je med leti 1999 in 2001 vodil Festino, zdaj pa se bo posvetil delu v kazahstanskem moštvu.

S tem je Astana izpolnila zahteve Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in bo za prihodnjo sezono prejela tekmovalno licenco, ki je doslej še ni imela, saj bi naj ekipo vodil "dopinški prekrškar" Aleksander Vinokurov.

 

Astana je potrebovala novega športnega direktorja, saj se je Belgijec Johan Bruyneel odločil, da se posveti delu v novoustanovljenem moštvu RadioShack, kjer bo pedala v prihodnjem letu vrtel sedemkratni zmagovalec francoskega Toura Američan Lance Armstrong. Slednji je svoje največje uspehe doživel prav pod vodstvom Bruyneela.