Avstrijci najboljši na naravnih progah, Slovenija osma

Melanie Batkowski, Gernot Schwab in posadka dvoseda Christian Schatz/Gerhard Muehlbacher so premagali prvo postavo Italije. Tretja je bila druga ekipa Avstrije.

Objavljeno
18. februar 2007 13.10
Sankanje
Edmonton - Avstrijski sankači so na svetovnem prvenstvu na naravnih progah v kanadskem Grande Prairieju v Alberti ubranili naslov svetovnih prvakov v ekipni preizkušnji izpred dveh let. Melanie Batkowski, Gernot Schwab in posadka dvoseda Christian Schatz/Gerhard Muehlbacher so premagali prvo postavo Italije, v kateri je Patrick Pigneter nastopil tako v enosedu kot v dvosedu. Tretja je bila druga ekipa Avstrije.

Slovenija v postavi Nina Bučinel, Miha Meglič ter Borut Kralj/Žiga Pagon je osvojila osmo mesto. Na izide tekme je vplivala tudi diskvalifikacija prve ruske ekipe, v kateri je bila tudi najboljša posameznica in zmagovalka svetovnega pokala Jekaterina Lavrentjeva. Rusi so ostali brez uvrstitve, ker Ivan Lazarev med svojim nastopom ni uporabil sani v skladu s pravili.

Zmagovalna ekipa Avstrije je na koncu zbrala 89 točk, štiri več kot Italijani ter sedem več od svoje druge posadke. Slovenija je tekmovanje končala s 64 točkami.

SP se bo v nedeljo nadaljevalo s tekmo dvosedov, prvi dve vožnji pa bodo opravile tudi ženske, medtem ko bodo moški šli na progo le enkrat. Prvenstvo se bo s preostalimi vožnjami v posamični konkurenci končalo v ponedeljek.