Alonsa govorice iz Italije zelo žalostijo

Formula 1: Ferrarijev Španec Fernando Alonso slabe volje pred veliko nagrado Singapurja.

Objavljeno
19. september 2014 02.28
Singapore F1 GP Auto Racing
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Ljubljana – Ferrarijev dirkač Fernando Alonso se je ob prihodu v Singapur, kjer bosta danes uvodna prosta treninga pred nedeljsko dirko formule 1 (14.00), užaljeno odzval na poročanje italijanske satelitske televizijske postaje Sky Italia o »rošadi«, po kateri naj bi ob koncu sezone s Sebastianom Vettlom (Red Bull) zamenjala sedeža.

»Že trinajst mesecev komentiram govorice o svoji prihodnosti in temu nimam več ničesar dodati,« je nejevoljno odvrnil 33-letni Španec in po kratkem premisleku pripomnil, da je žalostno, ker takšne govorice prihajajo iz Italije, saj po njegovem ne koristijo Ferrariju. Meni namreč, da poskušajo na takšen način ustvariti slabo vzdušje v ekipi, medtem ko se sam (z udeleževanjem skupnih večerij, igranjem košarke in pokra) trudi, da bi bilo to čimboljše.

Ob tem se je dotaknil tudi odstopa Luce di Montezemola s položaja predsednika Ferrarija. »Vrsto let je bil zelo uspešen kot vodja, zdaj pa mu želimo najboljše pri naslednjih projektih,« je omenil Alonso in v isti sapi pohvalil tudi Montezemolovega naslednika Sergia Marchionneja. »Že večkrat nas je obiskal in nam dal vedeti, da je pripravljen za izzive, ki nas čakajo.«