Barrichelo prepričuje vodilne: Še naprej sem konkurenčen

Zimzeleni Rubens Barrichello si želi zagotoviti mesto pri Williamsu za prihodnjo sezono, saj naj bi ga nadomestil Raikkonen.

Objavljeno
14. november 2011 18.46
Posodobljeno
14. november 2011 19.36
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Abu Dabi - Brazilski veteran se še kako dobro zaveda, da za njim ni najboljša sezona v formule ena, saj je na osemnajstih dirkah uspel zbrati skromne štiri točke. Vodstvo Williamsa je zato že pred časom pričelo iskati nove obraze, ki bi nadomestili Rubensa Barrichela, tako se vse pogosteje omenja vrnitev nekdanjega svetovnega prvaka Kimija Raikkonena. V kolikor »ledenga Finca« ne bi uspeli zvabiti v moštvo, naj bi Barrichela nadomestil Adrian Sutil oziroma Valtteri Bottas, ki je aktualni prvak v razredu GP3.

Toda Barrichelo je kljub svojim 39. letom prepričan, da v formuli ena še ni rekel zadnje besede, kar naj bi dokazal na zadnji dirki v Abu Dabiju, ko se je iz zadnjega mesta na koncu prebil na 12. Minuli konec tedna se za Brazilca sicer ni pričel najbolje, saj mu je na enem od treningov odpovedal motor pri njegovemu Williamsu in zato ni mogel nastopiti v kvalifikacijah.

Uvrstitev na 12. mesto se zdi »Rubinhu« hvale vreden dosežek in naj bi tudi prepričal vodilne može pri Williamsu, da z njim podaljšajo sodelovanje vsaj še za prihodnjo sezono.

»Mislim, da sem dokazal, da sem za volanom še vedno mladosten. Upam, da bo to dojelo tudi vodstvo našega moštva. Dirka je bila na nek svoj način fantastična, saj sem pred uradnim pričetkom prevozil le 30 krogov, a imel kljub temu odličen dirkalnik. V finišu sem se namreč celo boril za 11. mesto, a mi je nato zmanjkalo časa,« je bil zadovoljen dirkač iz Sao Paula.

Barrichelo je ob tem tudi dodal, da se v zadnjih 19 letih v formuli ena sploh ne spomni, da bi dirko kdaj pričel iz zadnjega štartnega mesta ter izrazil odločnost, da se to v prihodnje ne bo več ponovilo. »Kljub slabem izhodišču, sem se odrezal zelo dobro, saj sem bil že po prvem ovinku na 18. mestu. Z minulim vikendom sem lahko zadovoljen, saj sem dokazal, da sem še naprej konkurenčen,« je še dirkač, ki je znan tudi po svojem druženjem s slovitim nogometašem Ronaldom.