Bianchi v kritičnem, a stabilnem stanju

Nesrečni francoski dirkač formule 1 po tragični nezgodi in operaciji ne more samostojno dihati brez pomoči respiratorja.

Objavljeno
06. oktober 2014 12.10
Japan F1 GP Auto Racing Bianchi Crash
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Suzuka − Včerajšnja spolzka proga v japonski Suzuki, ki je gostila petnajsto dirko v koledarju svetovnega prvenstva formule ena, si je žrtev našla v Marussijinem Francozu Julesu Bianchiju, ki je izgubil nadzor nad vozilom, zdrsnil s steze in nesrečno z veliko hitrostjo trčil v orjaško dvigalo, ki je ravno tedaj odstranjevalo bolid Sauberjevega Nemca Adriana Sutila.

Petindvajsetletni dobitnik dveh točk med dirkaško elito je pri tem utrpel hude poškodbe glave, zato so ga nezavestnega prepeljali v bolnišnico Mie, ga nemudoma operirali in nato premestili na intezivni oddelek.

Po prvih informacijah je bil Bianchi v kritičnem stanju in ni mogel samostojno dihati brez pomoči respiratorja, iz Mednarodne avtomobilistične zveze pa so naknadno sporočili, da je dirkač v kritičnem, a stabilnem stanju. V bolnišnici so tudi predstavniki Marussie in Ferrarija, ki nudijo podporo dirkačevi družini.

Po svetu zaokrožile številne nepreverjene informacije

Današnji dan, trdijo zdravniki, utegne biti za Francoza ključen. Pri Marussii svetovno javnost in medije prosijo za potrpežljivost in razumevanje, je pa predvsem francoska sedma sila že navrgla kup nepreverjenih informacij. Tako je RMC Sport, denimo, poročal, da se je Bianchijevo stanje čez noč še poslabšalo zaradi novih možganskih krvavitev.