Bo Burgess še enkrat segel v lonec z medom?

Pred VN San Marina vse več glasnih v lovu na zmago.

Objavljeno
13. september 2014 04.09
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport

San Marino – Natanko tretjina dirk letošnjega motociklističnega SP je še pred dirkači, pred jutrišnjo VN San Marina pa jih vse več napoveduje lov na zmago – kot da bi avgustovski prvi poraz Marca Marqueza tekmece napolnil s pogumom.

Visok cilj si je drznil zastaviti celo Valentino Rossi, kateremu je to v zadnjih štirih letih uspelo le enkrat, in to predlani na Nizozemskem, Jorge Lorenzo pa stopnjuje svoje izjave s trditvami, da se počuti vse močnejšega. »Dirkališče v Mizanu je zagotovo prizorišče, kjer lahko merim na vrh, ne želim pa biti s tem obseden. Nič norega ne bom storil, le svojo najboljšo predstavo želim. Če mi ne bo uspelo, hočem vsaj na zmagovalni oder, saj sem ta čas v najboljši formi v tem letu,« je vse bolj pogumen Lorenzo.

Niti enkrat v tej sezoni se ni zgodilo, da bi si trije dirkači na glas za cilj zastavili zmago, saj Marc Marquez pač ni pozabil dodati svojega deleža, kar obeta izjemno dirko. Prav vodilni v SP pa je tudi edini med trojico, ki na tem prizorišču v elitni kategoriji še ni zmagal, četudi se lahko tolaži, da mu je to trikrat uspelo v nižjih kategorijah.

Po tradiciji je bolj tiho spet ostal le Daniel Pedrosa, drugi v SP, katerega se je lotil še Michael Doohan in se na glas čudil, kako mu je Honda po tolikih sušnih letih sploh še lahko podaljšala pogodbo. Je pa italijanski športni dnevnik Gazzetta Dello Sport poročal, da naj bi se prihodnje leto v razred moto gp vrnil legendarni Jeremy Burgess, ki je Valentina Rossija pospremil čez vse njegove največje uspehe v najmočnejšem razredu, dokler ga Italijan lani ni odpustil z oceno, da potrebuje novega šefa ekipe.

Burgess, ki je sodeloval tudi pri petih Doohanovih lovorikah, naj bi v letu 2015 delal z Avstralcem Jackom Millerjem v ekipi CWM-LCR Honda. Burgess je sicer pred razhodom z Rossijem večkrat dejal, da se počasi odpravlja v pokoj, a očitno je sodelovanje z 19-letnim rojakom Millerjem, trenutno vodilnim v razredu moto 3, dovolj mikavno. V moto gp pa bi se znal vrniti tudi Marco Melandri, in to kot dirkač moštva Gresini Racing, ki je včeraj oznanilo sodelovanje z Aprilio v letu 2015.