Casey Stoner se vrača k Ducatiju

Pri italijanskem motociklističnem konstruktorju bo opravljal vlogo testnega voznika in ambasadorja blagovne znamke.

Objavljeno
24. november 2015 11.44
ap Portugal MotoGP Motorcycle Racing
J. P.
J. P.

Bologna - Dvakratni motociklistični svetovni prvak v razredu moto gp (v letih 2007 in 2011), Avstralec Casey Stoner, ki je aktivno športno pot zaokrožil po sezoni 2012, star komaj 27 let, si je našel nov izziv. Prihodnjo sezono bo namreč opravljal vlogo testnega voznika in ambasadorja blagovne znamke Ducati, potem ko mu konec letošnjega leta poteče petletna pogodba s Hondo.

»Stoner je večno ostal zapisan v srcih naših navijačev, zato mi je v čast in veselje, da se je odločil vrniti v Ducatijevo družino. Ima izjemen talent in bo lahko obilno pomagal pri razvoju motocikla našima obema dirkačema, Andrei Doviziosu in Andrei Iannoneju,« je poudaril prvi mož italijanskega konstruktorja Claudio Domenicalli.

Stoner se je na ducatiju veselil 23 zmag v svetovnem prvenstvu (največ, kar deset, v sezoni 2007), odtlej pa moštvo iz Bologne ni več stalo na vrhu zmagovalnega odra. »Ducati je s svojimi navijači vred pustil pomemben pečat v moji karieri, v mojem življenju, zato sem prepričan, da bo začetek novega poglavja z njim vnovič odličen,« pa je pojasnil hitri Avstralec.