Casey Stoner v dirkaški hiši slavnih

Nekdanji svetovni prvak v razredu moto gp Avstralec Casey Stoner bo sprejet med legende.

Objavljeno
11. oktober 2013 15.09
*ap* Indianapolis GP Motorcycle Racing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sepang - Avstralski dirkač v kraljevskem razredu moto gp Casey Stoner bo sprejet med legende. Med preizkušnjo svetovnega prvenstva za motociklistično veliko nagrado na Phillip Islandu, kjer je slavil šest zaporednih zmag, ga bodo  sprejeli v hišo slavnih.

Tam se bo 27-letnik, ki je lani končal kariero, pridružil takšnim veličinam tega športa, kot so Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daidžiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Freddie Spencer, John Surtees in Carlo Ubbiali.

»Gre za enega najboljših dirkačev v zgodovini moto gp. Gre za izjemnega dirkača, ki je naredil nekaj res posebnega, ko je svetovno prvenstvo osvojil dvakrat, za krmiloma dveh različnih motorjev, Ducatija in Honde,« je o novici povedal predsednik uprave španskega podjetja Dornam Sports Carmelo Ezpeleta, lastnika medijskih pravic prvenstva moto gp.

Stoner, ki bo na stezi v Philip Islandu odpeljal častni krog, je bil seveda ganjen. »Počutim se tako ponižnega, ker so na takšen način prepoznali vse moje dosežke, z veliko častjo bom sprejel to nagrado, je nekaj, kar nisem nikoli pričakoval, da bom dobil,« je dejal Avstralec, ki je v motociklistični karavani dominiral v sezonah 2007 in 2011. Poslovil se je s 45 zmagami in 89 uvrstitvami na zmagovalni oder.