Dani Pedrosa uspešno prestal operativni poseg (VIDEO)

Hondin izkušeni španski motociklist si je pri padcu na dirki za VN Argentine zlomil desno zapestje.

Objavljeno
11. april 2018 16.29
Posodobljeno
11. april 2018 16.29
MOTO-PRIX-ARG-FREE PRACTICE
J. P.
J. P.

Termas de Rio Hondo - Druga dirka sezone svetovnega prvenstva v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp, nedeljska velika nagrada Argentine v Termas de Rio Hondu, se za tovarniško Hondo ni dobro razpletla. Branilec šampionske lovorike Marc Marquez je končal brez točk po razvpitem trku z Yamahinim italijanskim fosilom Valentinom Rossijem, vožnjo skozi bokse in kazenskim časovnim pribitkom, medtem ko se je zgodba drugega Hondinega Španca Danija Pedrose zapečatila že v uvodnem krogu.

Uspešen poseg v Barceloni

Potem ko je po razmeroma spodobnem štartu držal četrti položaj, ga je v zadnjem, trinajstem zavoju uvodnega kroga Francoz Johann Zarco z yamaho izrinil iz idealne linije, Špancu je na spolzki stezi »ušel« zadek motocikla, pri čemer ga je vrglo čez motor, grd padec pa se ni izšel brez posledic. Zlomil si je namreč desno zapestje in moral včeraj že pod nož na kliniki Dexeus v Barceloni, operiral ga je dr. Xavier Mir, po zagotovilih iz Hondinega tabora pa je bil poseg uspešen.

Bo vskočil Bradl?

Kljub temu pa nastop prekaljenega 32-letnega mačka, zmagovalca 31 preizkušenj v kraljevskem razredu (doslej je nastopil na jubilejnih 200 dirkah), na prihodnji postaji svetovnega prvenstva, veliki nagradi Amerik v Austinu, ni samoumeven, temveč še visi v zraku. Več bo jasno že do jutri, ko naj bi bili znani njegovi pooperativni izvidi. V primeru, da do dirke ne bo nared, ga bo najverjetneje zamenjal Hondin testni voznik, Nemec Stefan Bradl, ki se je v minuli sezoni brusil v svetovnem prvenstvu v superbiku.