Desalle slavil, Cairoli povišal prednost 

Tima Gajserja zaradi poškodb še ni na štartu, prvo vožnjo je v Franciji dobil Maximilian Nagl, drugo pa Clement Desalle. 

Objavljeno
28. maj 2017 17.11
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Pariz - Nemec Maximilian Nagl je dobil prvo vožnjo dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v francoskem Erneeju. Svetovnega prvaka razreda MXGP Tima Gajserja, ki še ni povsem okreval po nedavnih padcih, danes ni bilo na startu.

Svetovni prvak Gajser na današnji dirki zaradi posledic nedavnih poškodb ne nastopa. Iz njegove ekipe Honda Gariboldi so sporočili, da so se tako odločili zaradi njegove varnosti, saj še ni povsem okreval po padcih v Latviji in Nemčiji. »Ne morem opisati razočaranja, ker danes ne bom mogel dirkati. Ni v moji naravi, da bi odstopil, toda vsem svojim navijačem obljubljam, da se bom kar najhitreje vrnil še močnejši,« je Gajser sporočil v izjavi svojega moštva.

V soboto je bil sicer 28. v kvalifikacijah, ki jih je zaradi bolečin končal predčasno. Nagl je v prvi vožnji slavil pred vodilnim v skupnem seštevku SP Italijanom Antoniem Cairolijem, tretji je bil Belgijec Jeremy van Horebeek. V drugi vožnji je slavil Desalle pred Francozom Gautierjem Paulinom in Cairolijem, skupno na dirki pa je Desalle s 43 točkami za eno točko premagal Italijana, tretji pa je bil Paulin s 37, kolikor jih je zbral tudi četrti Nagl.

Skupno se je zdaj Cairoli še utrdil na prvem mestu s 347 točkami, drugi je Paulin z 297 točkami, do danes tretjega Gajserja, ki ostaja pri 261 točkah, pa je zdaj prehitel še današnji zmagovalec Desalle, ki je pri 289 točkah. Gajserja pa je po točkah ujel tudi van Horebeek.

Naslednja dirka SP bo čez 14 dni v ruskem Orljonoku.