Dirka v Bahrajnu v avgusta?

Potem ko so zaradi nemirov v državi odpovedali dirko formule 1 v Bahrajnu, ki bi morala biti prva v koledarju sezone svetovnega prvenstva 2011, bodo nadomestno dirko morda izvedli avgusta.

Objavljeno
01. marec 2011 17.14
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
London - Nadomestni termin dirke formule 1 v Bahrajnu bi v koledar tekmovanja lahko uvrstili avgusta, ko je na sporedu poletni premor. Kot je pojasnil vodja formule 1 Bernie Ecclestone, morajo prireditelji v Bahrajnu znova zaprositi za uvrstitev v SP. »Dirko v Bahrajnu potrebujemo. Če bodo oblasti v državi zagotovile varnost, mislim, da ni bojazni, da dirke ne bi mogli izpeljati,« je dejal Ecclestone.

S tem, da bi dirko, ki bi prvotno morala biti 13. marca, prestavili na avgust, se morajo strinjati tudi ekipe, nov termin pa potrditi Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia). »Mislim, da bodo moštva pokazala dovolj zrelosti, čeprav je takrat v Bahrajnu zelo vroče. Na ta način lahko izkažemo zaupanje tej državi,« še meni Ecclestone.

Nov datum dirke bi lahko svet za motošport pri Fii potrdil že na sestanku naslednji teden v Parizu. Sezona F1 se bo po novem začela z dirko v Avstraliji 27. marca.