Dirkači F1 odslej z omejenimi radijskimi sporočili

Pri krovni avtomobilistični organizaciji (Fia) so objavili podroben seznam prepovedanih radijskih sporočil med dirkači in ekipami.

Objavljeno
16. september 2014 19.11
AUTO-PRIX-F1-GER-HOCKENHEIM
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Berlin - Krovna avtomobilistična organizacija (Fia) je na uradni spletni strani formule ena objavila podroben seznam prepovedanih sporočil med dirkači in ekipami, ki se ga bodo moštva morala držati od konca tega tedna naprej, ko bo na sporedu VN Singapurja.

»Sporočila, ki bodo odslej prepovedana, so informacije o časih sektorjev tekmecev in o količini goriva v dirkalniku. Prepovedana bodo tudi kakršnakoli kodirana sporočila in tehnična vprašanja voznika,« so med drugim zapisali pri Fii, kjer bodo preprečili tudi izmenjavo informacij o tlaku v pnevmatikah, a ta omejitev bo začela veljati na dirki za VN Japonske.

Na spletni strani formule ena so sicer navedli 14 vrst sporočil, ki bodo prepovedana, in 14 vrst sporočil, ki bodo še vedno dovoljena.

Direktor dirk Charlie Whiting bo moštvom novosti še enkrat predstavil na petkovem treningu pred VN Singapurja, so pa pri ekipah Mercedes in Ferrari zaradi vseh novosti že izrazili zaskrbljenost.

Za zadnje prepovedi so se pri Fii odločili, ker želijo popestrtiti dirke s tem, da dirkače prisilijo v vožnjo svojih dirkalnikov z manj pomoči moštev.