»Doktor« Rossi iz bolnišnice v domačo oskrbo

Italijanski motociklistični šampion je bil 24 ur na opazovanju v bolnišnici v Riminiju po padcu na treningu motokrosa.

Objavljeno
27. maj 2017 08.59
MOTO-PRIX-FRA-MOTOGP
J. P.
J. P.

Rimini - Italijanski motociklistični šampion Valentino Rossi, dirkač Yamahe v svetovnem prvenstvu elitnega razreda moto gp, jo je ob predvčerajšnjem padcu na treningu motokrosa dobro odnesel. Že včeraj je namreč v športnih krogih zaokrožila fotografija, na kateri devetkratni prvak nasmejano pozira z bolnišničnim osebjem in ki dokazuje, da je z 38-letnim veteranom vse v redu.

Spomnimo: Rossi si je pri grdem padcu na stezi v Cavallari lažje poškodoval prsni koš in trebušno votlino, zato so ga prepeljali v bolnišnico v Riminiju, ker je en dan ostal na opazovanju, včeraj zvečer pa so ga že odpustili v domačo oskrbo. Še vedno ni znano, ali mu bodo možje v belem prižgali zeleno luč za nastop na šesti preizkušnji elitne sezone, zanj domači veliki nagradi Italije v Mugellu, na kateri se je med letoma 2002 in 2008 veselil sedmih zaporednih zmag.

Moštvo Yamahe se je vodstvo bolnišnice zahvalilo za 24-urni trud in požrtvovalnost. Priljubljeni »Vale«, ki ta čas v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva zaseda tretje mesto, je sicer že lani v Valencii okleval o smiselnosti treninga motokrosa, ki se ga sicer rad poslužuje, a si je na njem že leta 2010 ob padcu poškodoval ramo.