Doviziosu trening, Marquez s težavami na Japonskem

Vodilni motociklist v SP Marc Marquez ni najbolje začel tekmovalnega vikenda v domicilu Honde.

Objavljeno
10. oktober 2014 15.39
MOTORCYCLING-PRIX/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Motegi - Najboljše motocikliste ta konec tedna gosti Motegi, pred VN Japonske pa so dirkači že opravili prvi trening. S časom 1:45.140 je blestel Italijan Andrea Dovizioso, ki je zadel v polno z mehkejšo različico gum. Za 0,440 sekunde je za njim zaostal nekdanji svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo, ki je lani dobil dirko na japonskem prizorišču. Sledili so jima Nemec Stefan Bradl, Španec Dani Pedrosa in Italijan Valentino Rossi.

Na domačem prizorišču Honde se prvi trening ni najbolje posrečil vodilnemu v svetovnem prvenstvu Španec Marc Marquez. Kot je dejal, z ekipo niso našli najboljših nastavitev na motorju. Mladi Španec ima ta konec tedna že priložnost, da predčasno osvoji naslov prvaka, toda ob preizkusu steze je imel očitno težave z motorjem in v enem od ovinkov celo padel. Sicer se je hitro pobral in dosegel šesti čas, vseeno pa po treningu nezadovoljno zmajeval z glavo in povedal, da je imel težave z zavorami. »Upam, da bo jutri bolje,« se je pred kvalifikacijami nadejal 21-letni Španec, ki ima pred dirko na Japonskem ima v skupnem seštevku 75 točk prednosti.

Tudi motociklisti bodo ta konec tedna podrobno spremljali vreme na Japonskem, ki je prejšnji konec tedna veliko težav povzročalo dirkačem formule 1. Močne padavine so botrovale številnim odstopom in zapletom, naposled pa vodile tudi v hudo nesrečo, po kateri v umetni komi leži Francoz Jules Bianchi.

VN Japonske, Motegi, trening:

1. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 1:45.140,

2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 0.440,

3. Stefan Bradl (Nem/Honda-LCR) 0.497,

4. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 0.587,

5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 0.750,

6. Marc Marquez (Špa/Honda) 0.799,

7. Pol Espargaro (Špa/Yamaha Tech3) 0.901,

8. Bradley Smith (VB/Yamaha Tech3) 0.965,

9. Andrea Iannone (Ita/Ducati Pramac) 0.967,

10. Cal Crutchlow (VB/Ducati) 1.081