F1: Ecclestone navdušen nad premierno dirko v Indiji

Šef formule ena Bernie Ecclestone je bil po dirki zelo zadovoljen z delom organizatorjev in samim dirkališčem.

Objavljeno
31. oktober 2011 17.18
Posodobljeno
31. oktober 2011 17.51
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

New Delhi - Alfa in omega formule ena Bernie Ecclestone je bil po uvodni, zgodovinski dirki v Indiji zelo zadovoljen, saj meni, da je bila organizacija na visokem nivoju.

Indijci so po končanem dirkaškem vikendu v New Delhiju, kjer je do nove zmage prišel svetovni prvak Sebastian Vettel, že zavihali rokove in se lotili manjših popravkov za prihodnjo sezono, ki pa naj bi bili zgolj kozmetične narave.

»Sem zelo, zelo vesel z izvedbo dirke, menim, da so podobnega mnenja tudi ostali udeleženci, saj ni ničesar nad čemer bi se lahko pritoževali. Organizatorji namreč lahko popravijo le malenkosti,« je dejal 80-letni Britanec.

Priznal je, da je bil pred začetkom vikenda sicer nekoliko nervozen, saj samo dirkališče v petek še ni bilo povsem pripravljeno v petek, a dodal, da so organizatorji z ogromnimi napori na koncu vendarle uspeli opraviti svoje delo.

»Malce sem bil nervozen ob prihodu v Indijo. Ves čas sem na teren pošiljal fotografe, ki so mi nato dokazali, da so stvari vendarle urejene. Seveda bi se kdo pritoževal, če bi imel razlog, a sam nisem prejel niti ene pritožbe,« je dodal šef F1 in potrdil, da indijska preizkušnja ostaja na koledarju.

Zadovoljen je bil tudi z obiskom na dan preizkušnje, saj si je dirkaški spektakel prišlo ogledati okoli 95.000 indijskih ljubiteljev formule ena. »Če bi pred letom dni, tem obiskovalcem dejali formula ena, ne bi imeli pojma o čem govorite. Prav zato sem zadovoljen z obiskom in samo atmosfero,« je še dejal Ecclestone.

Podobni odzivi so bili tudi iz taborev moštev, tako je šef ekipe Red Bull Christian Horner dejal: »Vse je bilo odlično. Odziv Indijcev je bil fenomenalen, saj smo se tam počutili zelo dobro in si šteli v čast, da lahko nastopimo. Sama proga predstavlja pravi izziv, prepričan sem, da bo tudi obisk prihodnje leto precej boljši, saj so letos premierno spoznali, kako formula ena sploh deluje.«

Tudi šef ekipe McLaren Martin Whitmarsh ni imel večjih pritožb: »Če se osredotočim le na pozitivne stvari, lahko mirno rečem, da je dirkališče fantastično. Še bolje bi bilo, če bi bilo vse skupaj malce bolj čisto. V prihodnjih letih bo dirka zagotovo ostala na sporedu F1 in bo med domačim prebivalstvom postala še bolj priljubljena.«