Ecclestone ostal »lojalen« in se odpovedal bahrajnskim milijonom

Potem ko so zaradi nemirov v Bahrajnu prireditelji uvodne dirke sezone formule 1 preizkušnjo odpovedali, jim vsaj ne bo treba plačati za neizvedeno dirko. Kot je sporočil vodja formule 1 Bernie Ecclestone, Bahrajnu ne bo zaračunal predvidne finančne obveznosti v višini 40 milijonov dolarjev za izvedbo dirke.

Objavljeno
23. februar 2011 17.29
D. O., delo.si
D. O., delo.si
London - Alfa in omega formule ena je v pogovoru za britanski časnik Daily Telegraph dejal, da so dogodki v tej zalivski državi posledica »višje sile«. Prireditelji sicer organizaciji Formula One Management, ki jo vodi Ecclestone, za izvedbe dirk plačajo po 40 milijonov dolarjev, poroča STA.

»To je kot potres. Takšnih dogodkov se ne da predvideti; pred mesecem dni nihče ne bi pričakoval, da se lahko zgodi kaj takega,« je dejal Ecclestone in  nato dodal: »Ne moremo jim zaračunati za dirko, ki nato ne bo izpeljana. Ob tem niti ne vem, kako imajo celotno situacijo pokrito pri zavarovalnicah.«

Prvi mož F1 je nato še dejal, da bi bilo zaračunavanje pristojbine za dirko v teh trenutkih tudi znamenje nelojalnosti do prirediteljev, ki so tekmovanje brez težav pripravljali od leta 2004. Ecclestone sicer ni izključil možnosti, da bi, če se bodo razmere umirile, dirko umestili v koledar sredi sezone, takrat pa bodo v Bahrajnu seveda morali tudi plačati svoj del obveznosti.

Dirko v Bahrajnu, predvideno za 13. marec, so zaradi protivladnih protestov, ki so zahtevali tudi smrtne žrtve, dokončno odpovedali v ponedeljek. Sezona formule 1 se bo letos tako začela z dirko 27. marca v Melbournu.