F1: Ricciardo bo pri Red Bullu zapolnil Webbrovo mesto

Za avstrisko moštvo Red Bull bo poleg Nemca Sebastiana Vettla dirkal tudi Avstralec Daniel Ricciardo.

Objavljeno
03. september 2013 11.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Salzburg - Pri avstrijskem dirkaškem moštvu Red Bull so razkrili, kdo bo v prihodnji sezoni zapolnil izpraznjeno mesto Avstralca Marka Webbra.

To bo njegov 24-letni rojak Daniel Ricciardo, ki od svojega prvenca leta 2011 dirka za podružnico Red Bulla, moštvo Toro Rosso. Ricciardo je v svoji karieri odpeljal 42 dirk in osvojil 22 točk, njegova najboljša uvrstitev pa je sedmo mesto (VN Kitajske 2013).

»Zelo sem vznemirjen, saj sem na ta dan čakal vse od svoje prve dirke v formuli ena. Naslednjo sezono bom dirkal za večkratne svetovne prvake in od mene bodo pričakovali dobre rezultate. Pri Red Bullu se ne bom zadovoljlil le z desetimi mesti, poskušal bom doseči čim boljše rezultate. Rad bi se zahvalil vsem v avstrijskem moštvu, ki so mi ponudili priložnost, da pokažem, česa sem sposoben. Velik izziv bo dirkati s Sebastianom Vettlom in tega se že zelo veselim. Moj prvi cilj je, da da do konca sezone čim bolje dirkam za Toro Rosso, nato pa se bom povsem posvetil naslednjemu poglavju v svojem življenju,« je dejal avstralski dirkač.

Newey: Lahko bi vzeli izkušenega ali mladega dirkača

Glavni tehnični direktor Adrian Newey je po razkritju novega dirkača za sezono 2014 razkril, da so pri Red Bullu preučevali dve različni možnosti:

»Odkar je Mark (Webber) oznanil svoje slovo od formule ena, smo s šefom ekipe Christianom Hornerjem, športnim svetovalcem Markom Helmutom in lastnikom Dietrichom Mateschitzom preučevali dirkaško karavano. Lahko bi se odločili za izkušenega dirkača, ki bi dosegel pričakovane rezultate, kot tudi mlajšega dirkača, za katerega bi upali, da se bo razvil v izjemnega voznika. Odločili smo se za drugo možnost in sklenili, da izmed mlajših dirkačev največ obeta prav Daniel, ki ustreza tudi zaradi tega, ker je član našega programa za mlajše dirkače. To me spominja na čase pri Williamsu, ko smo bili v podobnem položaju. Nigel Mansell nas je zapustil in potrebovali smo nekoga, da bo dirkal z Alainom Prostom. Lahko bi izbrali Riccarda Patreseja, vendar smo se na koncu odločili za mladega testnega voznika Damon Hilla,« je pojasnil Newey.

Po enajstih dirkah sezone je med vozniki na prvem mestu nemški branilec naslova Sebastian Vettel (197 točk), sledita mu Španec Fernando Alonso (151) in Britanec Lewis Hamilton (139), Daniel Ricciardo je štirinajsti (12).