F1: v Singapurju z najvišjimi obeti Vettel in Hamilton

Prvi trening pred VN Singapurja je dobil Lewis Hamilton, na druge je bil najboljši Nemec Sebastian Vettel.

Objavljeno
20. september 2013 16.30
Singapore F1 Auto Racing
Mi. Š., Š. Ro., šport
Mi. Š., Š. Ro., šport

Singapur - Če je mogoče soditi po uvodnem prostem treningu pred nedeljsko veliko nagrado Singapurja, se na 13. letošnji dirki za svetovno prvenstvo v formuli 1 obeta hud boj za zmago med Mercedesom in Red Bullom. Najhitrejši je bil Lewis Hamilton (Mercedes), ki je s časom 1:47,055 za 0,365 sekunde prehitel najbližjega zasledovalca Marka Webbra, na tretjem mestu pa je pristal Sebastian Vettel (+ 0,830, oba Red Bull).

Najboljši trojici so sledili: Nico Rosberg (Mercedes, + 1,184), Kimi Räikkönen (+ 1,299), Romain Grosjean (+ 1,300, oba Lotus). Od Ferrarijevih dirkačev se je najvišje uvrstil Fernando Alonso, ki je z zaostankom 1,307 sekunde zasedel sedmo mesto. Izboljšave, ki so jih za Singapur pripravili v italijanskem moštvu, za zdaj torej še niso obrodile želenih sadov.

V drugo Vettel

Na drugem prostem treningu je nato tekmecem odgovoril aktualni prvak Vettel. Nemec je bil najhitrejši krog prevozil v času 1:44,249 in tako napovedal bitko za novo zmago. Vettel je sicer dobil zadnje tri od štirih dirk prvenstva in je trdno na vrhu skupne razvrstitve, prav tako je na vrhu zmagovalnega odra končal na zadnjih dveh dirkah v Singapurju.

Vettel je trening končal pred moštvenim kolegom Webbrom in rojakom Nicom Rosbergom. Hamilton je bil četrti, Francoz Romain Grosjean peti, drugouvrščeni v skupnem seštevku SP Alonso pa je dosegel šesti čas drugega treninga 13. dirke sezone.