F1: Vettel tretjič zapored s prvega štartnega mesta

V kvalifikacijah za VN Južne Koreje v Jeongamu najhitrejši Sebastian Vettel pred Lewisom Hamiltonom in Romainom Grosjeanom.

Objavljeno
05. oktober 2013 11.02
AUTO-PRIX-KOR-F1
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Seul – Potem ko je včerajšnje dogajanje na dirkališču v Jeongamu, prizorišču VN Južne Koreje, štirinajste preizkušnje v koledarju svetovnega prvenstva v formuli 1, krojil Britanec Lewis Hamilton (mercedes) z najboljšima časoma obeh prostih treningov, je danes pričakovano znova izstopal branilec naslova svetovnega prvaka, Nemec Sebastian Vettel (red bull-renault). Najprej je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu (za njim sta se zvrstila moštveni kolega, Avstralec Mark Webber, in Mercedesov Nemec Nico Rosberg), potem pa si je v kvalifikacijah privozil že šesti najboljši štartni položaj na dirki v tej sezoni, tretjega zapored in 42. v karieri.

»Deževni obeti za dirko? Pa kaj potem, saj imamo dežne gume v garaži,« je na vprašanje, kako bodo vremenske razmere krojile jutrišnjo preizkušnjo v Jeongamu, zamahnil z roko Vettel in dodal: »Ko sem v sredo prispel v Korejo, je res močno pihalo, a se je stanje umirilo, tajfun je očitno spremenil smer.«

Za šestindvajsetletnim trikratnim šampionom bosta južnokorejsko dirko začela Hamilton in Romain Grosjean (lotus-renault). Na tretjem mestu je sicer kvalifikacije končal Webber, ki pa so ga kaznovali z odvzemom desetih štartnih mest, ker je v Singapurju brez dovoljenja varnostnikov stopil na stezo, in bo torej jutri začel šele s 13. začetnega položaja. Vettel bo sicer skušal še povečati točkovno zalogo v skupni razvrstitvi, doslej je zbral 247 točk, torej 60 več kot Ferrarijev Španec Fernando Alonso, ki je bil v kvalifikacijah šele peti, in že 96 več kot Hamilton.