Ferrari pred prelomnico: odhaja Alonso, prihaja Vettel

V moštvu Ferrarija se v naslednji sezoni obeta kar nekaj sprememb. Še vedno negotova usoda Fernanda Alonsa.

Objavljeno
16. oktober 2014 19.12
F1 US Grand Prix Auto Racing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - V italijanskem moštvu formule 1 se v naslednji sezoni obeta kar nekaj sprememb. V Ferrariju namreč pričakujejo prihod štirikratnega prvaka Sebastiana Vettla, ki se namerava posloviti od Red Bulla, obenem pa se bi utegnili po petih letih posloviti od Španca Fernanda Alonsa.

Slednji namreč svoje prihodnosti že nekaj časa ne vidi več v moštvu iz Maranella. Dvakratni svetovni prvak ima pri 33 letih vse manj možnosti pa naslovoma iz let 2005 in 2006 doda še kakšnega, z napovedovanim prihodom 27-letnega Vettla pa se bi te še dodatno zmanjšale. Vettel bo kot štirikratni svetovni prvak kajpak dobil mesto prvega dirkača.

V javnosti pa se že pojavljajo tudi govorice o Špančevem nezadovoljstvu z moštvom, ki nikakor ne uspe izdelati zmagovitega bolida, s katerim bi se znova zavihtel na sam vrh. O tem je Alonso že večkrat potarnal v preteklosti.

Luca de Montezemolo, nekdanji vodja ekipe, je prepričan, da bo Alonso kmalu sit čakanja. V pogovoru za italijansko televizijsko hišo Rai je napovedal, da bo Alonso Ferrari zapustil zaradi dveh razlogov: »Želi se dokazati v povsem novem in drugačnem okolju, drugi razlog pa je njegova starost. Je pač že v teh letih, ko ne bo mogel še veliko čakati, če bo želel še enkrat osvojiti šampionsko lovoriko. Boli ga, ker v vseh teh letih ni osvojil prvenstva, zato si želi novo motivacijo.«

Alonso, ki je v italijansko moštvo prišel leta 2010, ima sicer s Ferrarijem veljavno pogodbo še dve leti. Slišati je že namige, da ga v primeru slovesa od Ferrarija z odprtimi rokami čakajo v McLarnu.