Ferrarija najboljša na treningih v Sočiju

Prvi trening je dobil Finec Kimi Räikkönen, drugega pa njegov moštveni sotekmovalec Nemec Sebastian Vettel.

Objavljeno
28. april 2017 18.55
A. V.
A. V.
Soči - Na današnjih prostih treningih pred dirko formule 1 v ruskem Sočiju sta bila najboljša voznika Ferraija. Prvi trening pred nedeljsko četrto preizkušnjo sezone je dobil Finec Kimi Räikkönen, drugega pa njegov moštveni sotekmovalec Nemec Sebastian Vettel, vodilni v skupnem seštevku SP.

Räikkönen je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred nedeljsko dirko, Finec je za 45 tisočink sekunde prehitel Mercedesovega rojaka Valtterija Bottasa, tretji pa je bil drugi Mercedesov voznik, Britanec Lewis Hamilton, ki je zaostal šest desetink sekunde. Vettel je bil peti z dobro sekundo zaostanka.

Na drugem treningu se je vodilni v letošnji sezoni prebil v ospredje in s časom 1:34,120 postavil izid dneva. Drugi je bil Räikkönen z 0,263 sekunde zaostanka, tretji pa Bottas. Premoč Ferrarija in Mercedesa je s četrtim časom potrdil Hamilton, ki je zaostal sedem desetink, že peti Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) pa je za najhitrejšim Vettlom zaostal 1,42 sekunde.

Po prvih treh dirkah sezone je v SP skupno prvi zmagovalec dveh dirk Vettel z 68 točkami, Hamilton jih ima 61, tretji je Bottas z 38, četrti pa Räikkönen s 34.