FIA in F1 podpisali novo pogodbo Concorde

Mednarodna avtomobilistična zveza in vodstvo formule 1 uskladila podrobnosti nove pogodbe Concorde, ki bo veljala do leta 2020.

Objavljeno
27. september 2013 14.53
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dubrovnik- Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) in vodstvo formule 1 sta po mesecih pogajanj podpisala novo pogodbo Concorde, ki predstavlja temeljni dokument tega elitnega avtomobilističnega tekmovanja, veljavna pa je do leta 2020.

Zadnji »kamen spotike« je predstavljala razdelitev deljenja sredstev formule ena, ki letno zabeleži prihodke v višini milijarde ameriških dolarjev. Podrobnosti pogodbe niso znane, je pa jasno, da si je FIA izborila večji del zneska, kot ji je pripadal s prejšnjim dogovorom.

»Res smo lahko ponosni na ta dokument, ki bo vzpostavil bolj učinkovito vodenje tekmovanja formule 1. Pri Fii se veselimo, da bomo še mnogo let lahko izpolnjevali vlogo pri zagotavljanju tako pravil kot varnosti v F1.« je povedal predsednik Fie Jean Todt.

Svoje zadovoljstvo nad dokumentom je izrazil tudi prvi mož formule ena Bernie Ecclestone, sedaj pa morajo listino podpisati še vsa dirkaška moštva.