FIA nagradila Verstappna s tremi nagradami

Odlična uvodna sezona formule 1 mladega Nizozemca Maxa Verstappna na podelitvi nagrad v Parizu ni ostala neopažena.

Objavljeno
05. december 2015 17.16
G. L.
G. L.

Pariz - Max Verstappen, sin nekdanjega asa v formuli 1 Josa Verstappna, ima kljub rosnim 18 letom za seboj zelo uspešno sezono v najhitrejšem dirkaškem cirkusu. Kronal jo je na podelitvi nagrad Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) v Parizu, kjer je pospravil kar tri nagrade. Postal je najboljši novinec leta, osebnost leta, poskrbel pa je tudi za potezo leta.

V številu osvojenih nagrad sta tako za njim zaostala tudi svetovni prvak Lewis Hamilton in serijski prvak v reliju Sebastien Ogier. »Navdušen sem in vesel. Dobiti tri nagrade na tako pomemben večeru je nekaj fantastičnega. Poleg tega sem končal šele prvo leto v formuli 1,« je dejal Verstappen.

Nizozemec velja za enega najbolj nepredvidljivih dirkačev v karavani, kar je dokazal tudi z drznim prehitevalnim manevrom, ko je po zunanji strani zavoja Blanchimont v Spaju premagal Felipa Nasrja, kar so navijači v posebnem spletnem glasovanju okarakterizirali kot potezo leta. Za najstnika v Toru Rossu je to že druga zaporedna zmaga v tej kategoriji, lani si je nagrado prislužil še kot član formule 3.

»Velika čas je postati novinec leta. Velik vpliv pri izboru ima komisija dirkačev, tako da ima nagrada veliko vrednost. Kar se pa tiče osebnosti leta, mi ni čisto jasno. Novinarji me imate očitno radi,« je dodal sin nekdanjega moštvenega kolega Michaela Schumacherja pri Benettonu.

Mlajši Verstappen je letošnjo sezono končal na skupnem 12. mestu, potem ko je na dveh dirkah priplezal celo do četrtega mesta.