Gajser bo v Latviji začel s četrtega mesta

Motokrosist Tim Gajser je kvalifikacije pred dirko svetovnega prvenstva za VN Latvije končal na četrtem mestu.

Objavljeno
06. maj 2017 20.08
Motokros, Tim Gajser
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Riga - Tim Gajser je kvalifikacije za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v razredu MXGP v latvijskem Kegumsu končal na četrtem mestu. Skupno vodilni slovenski dirkač je zaostal za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom (KTM), Nemcem Maximilianom Naglom (Husqvarna) in Belgijcem Jeremyjem Van Horebeekom (Yamaha), veseli pa predvsem to, da je tovrstni razplet odličen za položaj v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. 

Gajserjev najbližji zasledovalec v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli (KTM) je bil namreč v kvalifikacijah le sedmi, zato bo imel v boju s slovenskim šampionom še nekoliko slabše izhodišče kot motokrosist Honde. Klemen Gerčar (Husqvarna) je bil 27., Peter Irt 29. (Yamaha), Jernej Irt (Husqvarna) pa 34. Zgodovinska dirka za slovenski motokrost, prvič bodo v svetovnem prvenstvu nastopili štirje slovenski vozniki, se bo tako začela s solidnim izhodiščem za vso četverico.

Nedeljska prva dirka bo na sporedu ob 13.00, druga pa ob 16.00. Gajser ima po šestih dirkah skupno 234 točk, Cairoli pa 220.