Gajser na stopničkah v Leonu

Motokrosist Tim Gajser je na zadnji dirki prvenstva MX2 osvojil drugo mesto, svetovni prvak je postal Francoz Jordi Tixier.

Objavljeno
15. september 2014 10.21
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Leon - Motokrosist Tim Gajser je na zadnji tekmi svetovnega prvenstva v razredu MX2 v Leonu zasedel skupno drugo mesto in sezono končal na petem mestu.

V Braziliji je bil najboljši Francoz Jordi Tixier (45 točk), ki je z zmago postal novi svetovni prvak, Tim Gajser je vknjižil 41 točk, Švicar Valentin Guillod pa 37.

V Leonu je prvo vožnjo dobil Tixier pred rojakoma Romainom Febvrejem in Dylanom Ferrandisom, Gajser je bil peti. V drugi vožnji je bil najhitrejši Gajser, za njim pa sta končala Valentin Guillod in Jordi Tixier.

Jordi Tixier je zavoljo zmage v Leonu izničil zaostanek 25 točk za vodilnim Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in na koncu osvojil 616 točk, drugouvrščeni Herling jih je vknjižil 612, tretji je bil Francoz Romain Febvre (570). Petouvrščeni Gajser je sezono končal s 528 točkami.

Gajser je bil edini slovenski predstavnik v Leonu, saj se je Klemen Gerčar, ki nastopa v razredu MXGP, poškodoval na dirki državnega prvenstva in se ni udeležil dirk v Braziliji in Mehiki.

Paulin najboljši v Mehiki, Cairoliju naslov

V razredu MXGP je v Leonu zmagal Francoz Gautier Paulin pred Nemcem Maximilianom Naglom in Italijanom Antoniem Cairolijem.

V prvi vožnji je bil najboljši Nagl pred Belgijcem Kevinom Strijbosom in Cairolijem, v drugi pa je bil najboljši Paulin pred Caiorlijem in Strijbosom.

V končnem seštevku svetovnega prvenstva je svetovni prvak postal Antonio Cairoli (747 točk), drugi je Belgijec Jeremy Van Horebeek (628), tretji pa Kevin Strijbos (572). Klemen Gerčar je bil na 29. mestu s 37 točkami.

Motokrosisti bodo sezono sklenili s pokalom narodov, ki bo čez dva tedna v Latviji, Slovenijo bosta zastopala Gajser in Gerčar.