Gajser se poln podplutb komajda premika

V Latviji je štartal z zvinom zapestja. Po dveh grdih padcih ponoči ni zatisnil očesa. Zdaj pregledi pri osebnem zdravniku.

Objavljeno
09. maj 2017 01.39
Državno - pokalno prvenstvo v motokrosu, razred MX Open. Oče in trener Bogomir Gajser s Timom, ki je potrdil svojo veliko premoč in suvereno zmagal. Prilipe pri Brežicah, Slovenija 9.april 2017. [motokros,državna prvenstva,Gajser Tim,Gajser
Mojca Finc
Mojca Finc
Ljubljana – Svetovni prvak v elitnem razredu MXGP Tim Gajser je po dveh grdih padcih na dirki v Latviji zdaj v domači oskrbi. »Stežka se premika, komajda hodi, vse ga boli. To, da ni utrpel nobenega zloma, je pravi čudež. A bolečine so zelo hude,« je zdravstveno stanje motokrosističnega zvezdnika opisal njegov oče in trener Bogomir Gajser.

Prvi pregledi na baltskem prizorišču so izključili najhujši scenarij, pri Gajserjevih in v ekipi Honde so si oddahnili, lažje so zadihali tudi navijači haloškega šampiona. »Doma bomo spet opravili preglede. Obiskal bo osebnega zdravnika, potem bomo pa videli, kako naprej. Če zares ni nobenega zloma, verjamem, da bo čez dva tedna dirkal na tekmi v Nemčiji. Ne bo mogel biti 100-odstoten, a na štartu bo zagotovo,« je razmišljal Bogomir Gajser.

Čeprav je najmlajši svetovni prvak v zgodovini MXGP moral prepustiti vodstvo v skupnem seštevku Italijanu Antoniu Cairoliju, ni še nič izgubljenega. Motokrosisti imajo za sabo sedem dirk, v koledarju jih do sredine septembra čaka še 12. V tem trenutku je za Gajserja najpomembnejše okrevanje. »Po hrbtu ima podplutbe. Bolita ga prsni koš in hrbtenica, eno vretence,« je Gajser starejši opozoril na posledice močnih udarcev in dodal, da je zdravstveno osebje ovrglo sum o poškodbi.

Dvajsetletnik je na dirki v Kegumsu že štartal »hendikepiran«, z zvitim zapestjem. Poškodoval si ga je na četrtkovem treningu. Oteklo je, ni ga mogel premikati. Težave so se nadaljevale na dirki, v prvi vožnji, ko je vanj priletel španski tekmec Jose Butron. Zdelo se je, da je vanj trčil namenoma.

»Bili smo razočarani, videlo se je, kaj je storil. Pravzaprav ni imel možnosti v boju s Timom, jasno pa je bilo, da ga je lovil. Dal je vse od sebe, samo da bi ga dobil. Priletel je v 'špuro', v kateri je bil Tim, točno je vedel, da se to ne bo izšlo. Tima je vrglo, saj ni pričakoval, da bo kdo trčil vanj. Ali je to storil nalašč? Težko rečem. Vsak naj presodi sam,« je pojasnjeval Bogomir Gajser.

Butron je s kolesom priletel v Timovo nogo. »Krvavel je, mišica je otekla, bolelo ga je, mislil je, da ne bo mogel nadaljevati,« je razkril, da je dirkač iz Pečk zaradi hudih bolečin razmišljal tudi o odstopu. Vendar pa je stisnil zobe in se boril kot lev ter si krvavo prigaral sedem točk. Se mu je Španec pozneje opravičil? »Ne. Na družbenem omrežju je celo zapisal, da mu je Tim pustil prostor. Brez komentarja sem,« se je oče asa iz Pečk pri Slovenski Bistrici čudil nad Butronovim vedenjem.

Da je motokros šport, pri katerem je lahko v hipu konec vsega tudi za najboljše na svetu, pa je bencinski svet opomnil Timov padec v drugi vožnji. Gajser starejši je opozoril, da je bila proga grda, naredili so se globoki grabni, ki so na peščenem terenu in v ritem sekcijah, kot je bila ta, kjer je njegov sin padel, zelo nevarni. Morali bi jih poravnati, je poudaril. »Tim ni dobro zadel 'špure', namesto, da bi vstal na motorju, je obsedel in vrglo ga je prek krmila. Krivda je njegova,« je dejal oče svetovnega prvaka v MXGP in MX2, ki se nadeja, da bo s sinom vse v redu.