Gajser spet s padcem

Kljub padcu nastop na nedeljski dirki za zdaj naj ne bi bil vprašljiv.

Objavljeno
20. maj 2017 21.50
A. V., STA
A. V., STA
Berlin - Najboljši motokrosist na svetu Tim Gajser ima zadnje čase veliko težav s padci. Potem ko je svetovni prvak razreda MXGP grdo padel na prejšnji dirki za svetovno prvenstvo v Latviji, je danes na kvalifikacijah za VN Nemčije v Teutschenthalu spet doživel nekaj podobnega. Končal jih je predčasno, po prvih informacijah pa le ne gre za nič hujšega.

Gajser je šele pred nekaj dnevi potrdil, da bo konec tedna tekmoval na dirki svetovnega prvenstva v Nemčiji. Gajser se je poškodoval pred 14 dnevi na dirki svetovnega prvenstva v Latviji. Takrat se je pošteno potolkel, pregledi pa so pokazali, da ni imel ničesar zlomljenega, a je bil nastop v Nemčiji zaradi bolečin vprašljiv.

Zaradi posledic tega padca je izpustil tudi preizkušnjo domačega prvenstva prejšnji teden, je pa nato le odpotoval na dirko v Teutschenthal.

Današnje kvalifikacije se zanj spet niso dobro končale, že kmalu po začetku je namreč znova padel in moral odnehati. Kljub padcu nastop na nedeljski dirki za zdaj naj ne bi bil vprašljiv. Gajser je sicer kvalifikacije zaradi padca končal v ozadju na 33. mestu.

V Nemčiji od četverice slovenskih dirkačev, ki so v tej sezoni upali na nastope, tekmuje le še Jernej Irt, ki se tudi šele dobro vrača po poškodbi. Tokrat je v kvalifikacijah Nemčije dosegel 24. izid. Njegov brat Peter Irt, poleg Gajserja v tej sezoni edini s kakšno točko v SP, pa je nemško dirko moral izpustiti zaradi padca na preizkušnji angleškega prvenstva. Prav tako pa zaradi poškodbe nekaj časa ne bo na sceni Klemna Gerčarja, v Latviji si je huje poškodoval koleno, že prestal operacijo in ga čaka nekajmesečno okrevanje.

Gajser je zaradi padca v Latviji tudi izgubil vodstvo v seštevku svetovnega prvenstva. Italijan Antonio Cairoli mu je ušel na sedemnajst točk prednosti.

Današnje kvalifikacije je na prvem mestu končal prav Cairoli, drugi je bil Nizozemec Jeffrey Herlings, tretji Francoz Gautier, četrti Belgijec Jeremy Van Horebeek, peti pa Francoz Romain Febvre.

Prva vožnja razreda MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri popoldne.