Gajser v izogib tveganju prečrtal Rusijo

Če bo okrevanje po poškodbi, zlomu lopatice, dobro potekalo, se bo vrnil konec meseca na VN Lombardije.

Objavljeno
06. junij 2017 00.17
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kot so danes sporočili iz njegovega delodajalca Honde, bo svetovni prvak v elitnem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser izpustil nedeljsko deseto preizkušnjo elitne sezone, veliko nagrado Rusije v Orljonoku, predvidoma pa naj bi se v tekmovalni pogon vrnil dva tedna pozneje na veliki nagradi Lombardije v Ottobianu.

Pri Hondi so takšno odločitev, »ki seveda ni bila lahka,« sprejeli zaradi njegove poškodbe oziroma čim hitrejšega okrevanja po zlomu lopatice. »Tim je še enkrat dokazal odločnost in moč, da ponovno stisne zobe in užene bolečino, vendar pa je pred njim še polovica sezone, torej ima dovolj časa za okrevanje,« so odločitev utemeljili pri Hondi.

Odpoved je bila pravzaprav pričakovana, saj je podrobnejši pregled v Mariboru razkril vso razsežnost njegove poškodbe. Čeprav mu je bilo sprva rečeno, da nima ničesar zlomljenega, so v domovini dokazali drugače: ni šlo zgolj za udarnine in odrgnine, temveč je po padcu v Nemčiji Gajser vozil v hudih bolečinah z zlomljeno lopatico.

»Ne maram izpuščanja dirk in tudi tokrat sem se mu želel izogniti, toda poškodba rame je vendarle hujša, kot smo sprva domnevali, zato me konec tedna ne bo v Rusiji. Pred vrnitvijo bi rad popolnoma okreval. Žal mi je za navijače, Hondo, pokrovitelje in vse, ki mi pomagajo, a se vsi strinjamo, da je takšna odločitev edina prava. Vrnil se bom še močnejši,« je STA navedla Timove besede.