Tim Gajser gre v elitni MXGP

Svetovni prvak v motokrosu (MX2) Tim Gajser bo prihodji teden na EICMA v Milanu sporočil, v katerem razredu bo dirkal v novi sezoni.

Objavljeno
13. november 2015 13.53
TIM GAJSER
Mojca Finc, šport
Mojca Finc, šport

Ljubljana – Danes je v medijih zaokrožila vest, da bo slovenski motokrosist Tim Gajser, ki si bo leto 2015 zapomnil po naslovu svetovnega prvaka v razredu MX2, v novi sezoni dirkal v elitnem MXGP.

»Ne, nič še ni uradno. Na največjem motorističnem sejmu na svetu (EICMA) v Milanu, kjer bo Tim gostoval s hondinimi motocikli, bomo sporočili, kako smo se odločili,« je iz Italije, kjer 19-letnik testira svojo 450-kubično hondo sporočil njegov oče Bogomir Gajser. »V kateri kategoriji bo nastopil, ne odloča Honda, ampak midva s Timom, vse je v najini pristojnosti, v najinih rokah,« je še dodal.

Ni skrivnost, da si Tim želi prestopiti v prestižni MXGP. Neuradno bo v novi sezoni dirkal v najvišjem motokrosističnem razredu na svetu.

Po osvojeni lovoriki je Honda Tima povabila na Japonsko, kjer osem inženirjev razvija motocikel zanj. Udeležil se je tudi dirk japonskega prvenstva. »Lepo so nas sprejeli, testirali smo oba motocikla 250- in 450-kubičnega; prvi je veliko boljši kot v minuli sezoni, naredili so korak naprej, 450-kubični pa je bil dober že lani,« je še dodal Gajser starejši.