Gajserju bosta družbo delala Gerčar in Irt

Ta konec tedna v Trentinu prva evropska preizkušnja SP v elitnem motokrosističnem razredu MXGP.

Objavljeno
14. april 2017 09.01
Motokros, Tim Gajser
J. P.
J. P.

Ljubljana - Karavana elitnega motokrosističnega razreda MXGP se seli v Evropo, sezono svetovnega prvenstva bo namreč ta konec tedna s peto dirko nadaljevala v Trentinu, kjer bodo lahko na svoj račun - zaradi bližine - prišli tudi slovenski navdušenci, ki se ob progi Arco di Trento že tradicionalno zberejo v velikem številu. Ob svetovnem prvaku in ta hip vodilnem v skupni razvrstitvi Timu Gajserju bosta med elito prvič letos tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, žal pa ne tudi Jernej Irt, ki se je pred dnevi lažje poškodoval.

»Te dirke se vselej zelo veselim, saj bo ogromno slovenskih navijačev in odlično vzdušje, obenem sem vesel, da so končno na vrsti evropske preizkušnje. Dobro se počutim in po uspešnih zadnjih nastopih upam na nov vrhunski rezultat,« je poudaril Gajser, ki je s tekmeci odpravil tudi minuli konec tedna na generalki, preizkušnji za državno prvenstvo v Prilipah pri Brežicah. Tam se mu je še najbolj približal Gerčar, ki komaj čaka novo dokazovanje tudi med svetovno elito.

»Šest mesecev sem res trdo garal. Sem v dobri formi in k sreči brez poškodb. Manjka mi le še tekmovalni ritem, ki ga bom pridobil s tekmami,« pojasnjuje Klemen. Najmlajši iz družine Irt, Peter, pa ima na to prizorišče lepe spomine, saj je lani prav v Italiji osvojil prvo točko svetovnega prvenstva: »Že na začetku priprav sem se poškodoval, kar mi je močno otežilo delo. Zato ne morem reči, da sem v najboljši formi, saj sem na motorju šele slab mesec, za mano pa je ena sama dirka. Upam, da bo vikend potekal umirjeno in brez posebnih pritiskov.«

Motokrosiste jutri popoldne čakajo kvalifikacije, v nedeljo pa glavni vožnji ob 14. in 17. uri. V Trentinu pa bodo ta konec tedna sezono odprli tudi motokrosisti s prvo od devetih dirk evropskega prvenstva EMX 250, med njimi tudi Jan Pancar, ki se je stopničko višje povzpel po lanskih nastopih v kategoriji EMX 125. Prva vožnja ga čaka že jutri popoldne in druga v nedeljo.