Gerčar odlični sezoni dodal še državni naslov

Motokrosist Klemen Gerčar je kot svetovni prvak v razredu MX3 zmagal tudi na dirki DP v Šentvidu pri Stični.

Objavljeno
16. september 2013 12.33
iza*Gercar
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Stična - Po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v razredu MX3 se je motokrosist Klemen Gerčar predstavil tudi domačim navijačem in v razredu open gladko zmagal na dirki državnega prvenstva v Šentvidu pri Stični.

Ob odsotnosti Tima Gajserja, ki je tekmoval v nemškem prvenstvu, so bili gledalci prikrajšani za dvoboj obeh dirkačev, Gerčar pa ni razočaral številnih navijačev. Gladko je zmagal v obeh vožnjah in dobil maksimalno število točk. Z dobro vožnjo sta se na stopničke v razredu open povzpela še Theo Urbas in Erik Slavec.

Bolj negotovo in razburljivo je bilo v šibkejši kategoriji za 250-kubične štiritaktnike, kjer je drugo zmago rutinirano zabeležil Aljoša Molnar pred Anejem Dopliharjem, skupno tretje mesto je pripadlo Miranu Kovačiču.

V razredu 125 kubičnih dvotaktnim motorjev, ki je nekakšna priprava na prehod med štiritaktne motorje, so prva tri mesta zasedli Miha Bubnič, Anej Braniselj in Urban Ražman. V razredu do 85 ccm se je v boj za naslov prvaka vrnil Luka Milec, ki je dobro okreval po poškodbi noge, in dosegel dvojno zmago. Z dvojnim drugim mestom in dvojnim tretjim mestom sta stopničke dopolnila še Jan Pancar in Jaka Završan.

V razredu do 65 ccm je Maks Mausser nadaljeval zmagovalni pohod in se tako še bolj utrdil na prvem mestu. Drugo mesto si je privozil Matevž Robek, tretje pa Gašper Polajžer.

Naslednja, zadnja dirka za državno prvenstvo bo 6. oktobra v Orehovi vasi.