Gerčar ostal praznih rok

Dirkač iz Lukovice na finalu sezone v Nemčiji ni našel pravega ritma. Z drugega mesta v prvenstvu je padel na četrto.

Objavljeno
24. september 2012 14.34
regent/MOTOKROS
Mojca Finc, šport
Mojca Finc, šport

Motokrosist AMD Brežice Klemen Gerčar se na finalu dirke za svetovno prvenstvo v razredu MX3 v Teutschenthalu ni znašel. Na zadnjo preizkušnjo sezone je štartal kot drugi v skupnem seštevku, nasmihala se mu je celo zgodovinska uvrstitev za slovenski motokros, vendar na koncu ni zdržal pritiska, dirko je končal na 16. mestu. Veliko bolj suverena sta bila njegova tekmeca Martin Michek in Günter Schmidinger, ki sta mu v skupnem seštevku tesno dihala za ovratnik; v Nemčiji sta ga potisnila tik za najboljšo trojico.

»V soboto sem imel na treningih dober občutek, v nadaljevanju pa ni šlo po načrtu. Slabo sem štartal obe vožnji, kar je bilo za to progo usodno. Nisem našel pravega ritma. Kljub grenkemu priokusu zaradi izgube 2. mesta v prvenstvu, sem s prikazanim v sezoni zadovoljen,« je črto pod svojimi nastopi potegnil debitant v razredu MX3, ki je cilje presegel s štirimi uvrstitvami na stopničke, vrhunec pa dosegel v Orehovi vasi z zmago pred domačimi navijači. Najboljšo slovensko uvrstitev v prvenstvu tako še vedno drži Matevž Irt – letos je sezono končal na 6. mestu –, ki je bil pred dvema sezonama tretji.

Gerčar ima pred sabo že nove izzive. Ta konec tedna se bo z Irtom in Timom Gajserjem (mladinski svetovni prvak v razredu do 125 ccm je v Nemčiji drugič v karieri nastopil v razredu MX2 in se uvrstil na 13. mesto) meril z dirkači 32 reprezentanc na svetovnem prvenstvu za pokal narodov v Beligiji. Zadnje dejanje sezone pa bo na sporedu 13. in 14. oktobra, ko bo reperzentanca na evropskem prvenstvu za pokal narodov v Kijevu merila na stopničke.